Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan fortælle det?

Spørgsmål:

Hej jeg er en pige på 17 der desværre har været lidt dum og derfor gerne nu ville have en abort. Men hvordan fortæller jeg min far, som er min eneste værge, at jeg overhovedet er endt ud i denne situation?

Jeg føler mig så bange og som om jeg har gået imod alle hans råd og forventninger. Hvordan starter man samtalen med sin i forvejen pressede far?

Svar:

Hej
Du er ung og er blevet gravid, og vil gerne have abort, men er bekymret for at fortælle det til din far. Hvad er du bange for? Du skriver, du har været dum og er gået imod alle hans råd og forventninger. Tænker du, han bliver skuffet over dig? Bekymret for dig? Vred på dig? Er du bekymret for ham?

Du skriver, han er presset? Ville det være en hjælp for dig, hvis du skrev et brev til ham? Eller hvis du var sammen med en anden, mens du fortalte din far det? Har du fortalt nogen om din graviditet? Er det en kæreste, der er faderen?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
På Abortliniens hjemmeside kan du læse om abort, og om at være ung og gravid.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske