Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Planlagt graviditet, men alligevel i tvivl

Spørgsmål:

Hej abortlinien.

Jeg skriver fordi at jeg er blevet hensigtsmæssigt gravid. Jeg har været sammen med min kæreste i snart 4 år, vi bor i en fin lejlighed, er færdig med vores uddannelser og har styr på økonomien. Men nu hvor det er sket, er jeg alligevel blevet i tvivl.

Det var egentlig mig, der startede det hele og nok også mig, som var mest skruk lige indtil nu. Min kæreste vil meget gerne have barnet og er virkelig glad for at jeg er blevet gravid. Men han støtter mig lige meget hvad min beslutning er og vil selvfølgelig gerne have at jeg også er klar. Jeg er normalt typen der godt vil have styr på alting og det føler jeg egentlig også at jeg har lige nu.

Men på en eller anden måde, er jeg pludselig blevet i tvivl, jeg er bange for om jeg er klar til det og om jeg overhovedet kan være ansvarlig og være mor for nogen. Jeg tvivler slet ikke på min kæreste, men på mig selv og jeg er bange for det uventede og bange for om andre vil tænke at jeg bliver en dårlig mor og samtidig bange fordi at man ikke kan gå tilbage. Og ja nok også bange for at miste det jeg har nu.

Man kan nok godt sige at jeg elsker tanken om en baby, men at jeg bare er rigtig bange og nervøs for om jeg er klar.

Svar:

Hej
Det er svært at være planlagt gravid og så blive i tvivl, om man alligevel er klar.

Først vil jeg sige, tillykke med at du kunne blive gravid, da du gerne ville.

Dernæst, ro på, du er ikke den første gravide kvinde, der bliver bekymret/stresset, når graviditeten bliver en realitet. At have et lille nyt liv i maven og vide, at parforholdet ændrer sig til familieliv med alt, hvad det indebærer, det er vildt! Men det er naturligt og en graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads både følelsesmæssigt og praktisk. Og husk, at som gravid pumper der hormoner rundt i din krop, de har bla indflydelse på humøret. Det, du føler nu, kan meget vel ændre sig om nogen tid.

Har du før oplevet at blive så rystet, bange for det uventede, bange for andres tanker, bange for at miste noget -?

Du kan lide at være i kontrol og have styr på altid. I mange situationer kan det være en fordel at have det sådan. Lige nu er det en udfordring. Men du har nok mødt andre udfordringer, og måske kan du bruge tidligere erfaringer, så du lære at det er ok, ikke at være i kontrol med alt.

Din kæreste vil meget gerne have barnet, og du tvivler slet ikke på hans ansvarlighed. Det er en god ramme at starte familie i. Overvej, hvordan I sammen kan forberede Jer. Læs evt om fosterudvikling her på Abortliniens hjemmeside.

Mon du overvejer abort? I så fald, husk at abort er en ”stor ting”, mange fortryder og det kommer ofte bag på dem, at aborten havde en høj pris. Overvej, hvad du tænker om abort og hvordan du tror, du vil have det efter en evt abort. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvem kan du tale med udover din kæreste? Har du veninder eller familie, der har små børn og som kan tale med dig om det at være gravid og blive mor?

Håber det bedste for dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske