Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I tvivl om jeg vil beholde mit mirakel

Spørgsmål:

Jeg er efter et mirakel blevet gravid jeg er 28 år og lever med pcos og og en hormon sygdom som gjorde lægerne sagde jeg aldrig ville kunne få børn og måske heller ikke med hjælp det fik jeg af vide for 7 år siden jeg var sammen med min x i 5 af årene og igennem tiden brugte jeg intet og intet skete men vi gik fra hinanden så fandt jeg en ny kæreste for 5 mrd siden og nu er jeg gravid er 5-6 uger henne.

Min kæreste har et misbrug

Min mor råder mig til, at jeg selv skal tage valget, og vi har jo ikke været sammen i så lang tid, men jeg står ved en kæmpe skillevej. Min kæreste har et misbrug og han går hjemme på førtidspagtion og han bliver ofte gal og hissig på mig. Han glemme vores aftaler og kan ikke forstå, at det ikke går med misbrug og børn sammen. Han lover hver aften at skrue ned, og vi skal havde en god famille, og han er lykkelig lige indtil næste morgen så vælder hele verden, og jeg har lyst til at gå fra ham nolge gange.

Mit barn skal have en far

Men jeg elsker ham skal siges, jeg selv har haft et lille hash misbrug 3 jos om dagen men er holdt helt nu, jeg er i tvivl og at beholde det pga det hele. Jeg er så bange for at barnet ikke har sin far, er selv vokset op uden, og jeg lovede mig selv jeg aldrig ville udsætte mine børn for det.

Svar:

Hej
Det er en svær situation for dig. Du er gravid og det er et mirakel! Dit forhold lyder noget belastet, og du vil ikke byde et barn en opvækst uden sin far.
Hvad tænker du om abort? Og hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger abort?
Hvad kunne hjælpe dig til at overskue at beholde dit barn?

Kunne din kæreste tage imod behandling?

Tror du, din kæreste og dig har en fremtid? Noget har fået dig til at vælge ham, trods hans problemer. Han ønsker en familie med dig, men han er ikke så let at stole på. Kan du sige til ham, at han skal gå i behandling for sit misbrug? At du og barnet kun kan være sammen med ham, hvis han kvitter sit misbrug og kan være stabil.

Ingen kender fremtiden

At vokse op uden sin far, kender du selv til. Det vil du “i den ideelle verden” ikke byde dine børn, hvis du kunne planlægge det. Men, nu er du gravid, ikke planlagt. Måske vil dit barn vokse op uden sin far, måske med. Overvej nøje, om du vil give afkald på dit mirakel, trods omstændigheder.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske