Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

35 år, mor til 3 og gravid med ex

Spørgsmål:

Jeg er 35 skilt for 6 måneder siden. Min ex har en ny, som ved jeg er gravid. Min ex og jeg har været sammen adskillige gange efter skilsmissen. Jeg har 3 børn 2, 7 og 13 år, jeg har en depression og er langt nede psykisk. Jeg ved, jeg ikke kan holde til at få et barn mere med ham, det udskyder bare min sorg, at skulle se på dem sammen oveni.

Men er så bange for en abort, mistede et barn under fødslen for 5 år siden og er så bange for at komme længere ned psykisk og slet ikke kunne magte mine børn, det er svært nok i forvejen.

Svar:

Hej
Du er gravid med din eks-mand, som er i nyt forhold. Du er psykisk belastet og er på hårdt arbejde som enlig mor. Du kan ikke overskue et barn mere med din eks-mand, og du er bange for en abort. Hvad tænker du om abort, udover at du er bange for det og frygter at blive endnu mere psykisk belastet?

Risiko for psykisk belastning ved abort

Det er rigtigt, at risikoen for yderligere psykisk belastning er tilstede, hvis du får en abort. Og det er helt forståeligt, at det er svært med et barn, med en mand, du ikke er sammen med.
Har du overvejet bortadoption? Det er selvfølgelig ikke en nem løsning, men måske lettere at leve med, at du har givet dit barn livet hos et par, der ønsker og elsker det.
Hvordan ser dit netværk ud? Er der hjælp at hente til dig og dine børn nu? Og hvis der kommer et barn mere?

Er det muligt at finde sammen igen?

Det er kun ½ år siden, du blev skilt. Og du og din eks-mand er tilsyneladende ikke færdige med hinanden, eftersom et barn mere er på vej, trods at han er i nyt forhold. Hvad tænker din eks-mand om graviditeten? Havde I talt om, hvad der kunne blive resultatet samlejerne? Er det muligt, at I kan finde sammen igen?

Lad dig ikke presse

Overvej nøje, hvad du vil, og lad dig ikke presse. Det er dig, der er gravid og det er dit valg og primært dig, der skal leve med det.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske