Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Jeg er gravid, men trues af min kæreste

Spørgsmål:

Hej! Jeg står i den situation, at jeg troede at jeg havde fundet en rigtig dejlig kæreste, men der viser sig at jeg tog fejl.

Ked af det efter abort

Sagen er den at jeg i oktober 15, fandt ud af at jeg var gravid, jeg ønskede mere end noget andet at beholde barnet, men min kæreste var uenig, han fik efter lang tid presset mig så langt ud, at jeg fik en kiruisk abort i november da jeg var 11+4. Efter aborten følte jeg ikke at jeg kunne være i min egen krop, jeg kunne ikke sove om natten fordi jeg græd konstant. Jeg følte at jeg havde svigtet det barn jeg ellers var ved at skabe og jeg havde svigtet mig selv.

Gravid igen – kæresten stiller ultimatum

For en uge siden fandt jeg så ud af at jeg er gravid igen. Min kæreste har gjort det klart at han ønsker at jeg skal få en abort igen, men det kan jeg simpelhen ikke få mig selv til. Han har stillet mig det ultimatum at det er ham eller barnet og i dag fortalte jeg så at jeg ville gennemfører graviditeten med eller uden ham.

Problemet er så, at han nu truer mig. Han siger at jeg skal passe på lige meget hvor jeg går henne for han skal nok sørge for at få nogen til at overfalde mig, så jeg mister barnet, at han får nogen til at holde øje, ligemeget meget hvor jeg end går hen. Han siger at han vil gøre mig liv til et helvede, så jeg ville ønske at jeg aldrig var født. Han har et rigtig truende adfærd og jeg er inderligt bange for at han gør mig noget.

Bange for at blive presset til abort igen

Hvad skal jeg gøre i denne situation, jeg er virkelig frustreret. Han ved hvordan jeg havde det sidste gang og han ved at jeg vil gøre alt for at min barn har det aller bedste.
Lige nu er jeg bare virkelig bange, både for ham og for at blive presset ud i en abort igen.
Jeg fik tit selvmords tanker sidste gang og jeg har virkelig fortrudt det, men alligevel siger han bare at jeg jo ikke får ondt af en abort og det jo er hurtigt overstået.
Hvad skal jeg gøre.

Svar:

Hej
Det er en meget ubehagelig situation, du står i. Din kæreste truer dig, og det er ulovligt. Du er forhåbentlig ikke sammen med ham mere?
Han presser dig til abort, ligesom sidst, og er helt upåvirket af, hvor svært du har haft det efter aborten. Lyt til dig selv, du kan simpelthen ikke få en abort igen, skriver du.

Tag truslen alvorligt – anmeld din kæreste

Hvem kan hjælpe dig? Måske skal du melde din kæreste til politiet. Eller tage kontakt til et krisecenter.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske