Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort hos anden læge

Spørgsmål:

Kære brevkasse, jeg er 18 år gammel og er blevet gravid. Jeg ønsker en abort, og jeg ønsker ikke at min familie ved det, da de er imod aborter. Jeg har læst at man skal have en henvisning fra sin læge, men mit problem er at min mor er lægesekretær og derfor går alt jo igennem hende inden man kommer til lægen. Er der er en mulighed for at jeg kan få en abort uden lægehenvisning eller kan jeg få en lægehenvisning fra en anden læge?

Svar:

Hej
Du kan kontakte en anden læge end din egen mhp henvisning til abort.

Det lyder svært for dig, at være ung og gravid og ikke at kunne tale med din familie om det. Hvad siger faderen? Hvem har du talt med om graviditeten? Læs evt om abort på Abortliniens hjemmeside, eller om at være ung og gravid her: Ung og gravid

Selvom din graviditet nok er uventet og uønsket, så er abort en stor “ting”, så vær sikker på, hvad du gør.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til en rådgiver på Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske