Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I tvivl, føler mig svigtet og ked af det

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 32 og har været sammen med min kæreste i snart 6 år. Vi har begge et barn fra tidligere forhold, der i dag er 13. Jeg har de sidste 3 år ønsket mig et fælles barn. Det har han ikke haft lyst til. Men de sidste måneder begyndte vi at dyrke bevidst ubeskyttet sex på hans opfordring. Men uden at have en konkret  snak om det var fordi vi “prøvede”.

For en uge siden fandt vi så ud af jeg er gravid. Og han er bestemt ikke glad! Han vil have jeg skal få en abort og overvejer om han ikke vil være sammen med mig længere, hvis jeg beholder det. Jeg føler mig så svigtet, forvirret og ked af det over hans reaktion. For mig er det jo et ønskebarn. Men jeg ved ikke om jeg er købt eller solgt i forhold til ham. Hvis han går fra mig (som jeg faktisk tror han gør) ved jeg simpelthen ikke om jeg kan overskue at få barnet alene. Det er et ønskebarn ja, men ønskede mig det jo sammen med ham. Har du nogen råd?

Svar:

Hej

Hvor er det en svær situation for dig. Og det er let at forstå, at du føler dig ked og svigtet. I har begge vidst, at du ønskede et fællesbarn, og at han ikke gjorde. Alligevel foreslår han ubeskyttet sex, som I desværre ikke får talt om den mulige konsekvens af, graviditet.

Du ønsker barnet, men tror, din kæreste vil forlade dig, hvis du beholder barnet. Og, du ved ikke, om du kan overskue at få barnet alene.

Overvej, at det er ret nyt for Jer begge med graviditeten. Din kærestes reaktion er ikke unormal, selvom han ikke burde være så overrasket over, at ubeskyttet sex kan føre til graviditet. Mange mænd reagerer som ham ved uplanlagt/uønsket graviditet, og de forestiller sig ofte, at en abort løser en svær situation og at en uplanlagt barn kan ødelægge deres liv. De tager fejl i begge opfattelser. Abort skaber ofte større vanskeligheder end det umiddelbart løser og selvom livet bliver anderledes med et barn (mere), så er det ikke en umulig situation. Måske ser situationen anderledes ud for din kæreste om nogen tid.

Din kæreste lyder noget chokeret, når han truer med at forlade dig og barn. Måske gør han alvor af det, måske er det en panikreaktion for at få dig til at vælge abort. Der er jo en grund til, at han har valgt at være sammen med dig de sidste 6 år, og måske vælger han at tage ansvar for sin ide om ubeskyttet sex. Måske forestiller han sig, at I kan fortsætte som nu, hvis du vælger abort. Men det er ikke sikkert. Måske får du det psykisk svært, fordi du er presset til en abort, du ikke ønsker. Mon han vil risikere dette for dig? Måske holder Jeres forhold ikke til en abort. 

Måske besinder han sig, tager ansvar og vælger at tænke anderledes. En graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads “for” ham.

Måske forlader han dig, og du ved ikke, om kan ikke overskue at få barn alene. Hvilke overvejelser gør du dig om det? Hvordan ser dit netværk ud? Hvem kunne hjælpe dig?

Du skal overveje, hvad du helst vil leve med: abort, og måske fortsætte parforhold. Beholde barn, måske uden, måske med din kæreste.

Overvej, hvordan du tror, du vil have det efter en abort? Og hvordan du tror, du vil have det med din kæreste?

Jeg vil opfordre dig til at fortsætte samtalen med ham, fortælle, hvad du tænker om abort. Høre ham, hvad han frygter ved at tage imod jeres barn? Prøv evt sammen at finde løsninger. Har I nogle fortrolige, som I kan tale med om Jeres dilemma?  

Det er let at forstå, at du føler dig svigtet, og måske også vred. Hvis du kan, så prøv at være så spørgende og lyttende til ham som muligt, så I optimerer muligheden for at forstå hinanden.

Men valget er dit. Jeg vil opfordre dig til kun at få en abort, hvis du er sikker i dit valg. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Håber det bedste for dig. Du er velkommen till at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske