Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvornår får jeg menstruation?

Spørgsmål:

Hej!

Jeg er en pige på 16 år, der i starten af januar fik foretaget en medicinsk abort. Jeg havde en meget støttende mor og alt er gået nogenlunde fint for mig mentalt. Rent fysisk var der heller ikke noget usædvanligt under aborten.

Nu er det 8 uger siden, og jeg har fortsat underlige smerter i underlivet. Det er ligesom små jag der skifter fra højre til venstre æggestok en gang imellem. Jeg har stadigvæk ikke fået min menstruation og har også taget en hgc-strip-test, som viste negativ. Min mor og jeg er bange for, om det evt kunne være underlivsbetændelse, da vi ikke følte, at min gynækolog tjekkede ordenligt op på andet, end om der var mere graviditetsvæv tilbage, til kontrol.

Jeg har en tid til lægen for snak om prævention snart, og har også tænkt mig at fortælle dette. Hvad mon det kan være og er dette en normal ting at opleve efter abort?

Svar:

Hej

Jeg kan ikke sige, hvad de beskrevne jag er udtryk for. Hvis du har en betændelsestilstand, ville det nok være mere vedvarende ømhed/smerter samt feber. Meget oplagt at tale med din læge om dette og om, du skal undersøges for dette. Menstruationen vil ofte være kommet igen 8 uger efter abort, men dette varierer. Det kommer du nok også til at tale med lægen om.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske