Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ikke planlagt 3'er - vil jeg fortryde abort?

Spørgsmål:

Kære jer.

Jeg er mor til 2 dejlige børn på 2 og 4 år – og er uplanlagt gravid med nr. 3. Jeg har tidligere haft perioder med stress og er godt på vej ud af mørket. Min seneste barsel var hård, og det var i den periode at min stress for alvor udviklede sig.

Min mand er slet ikke klar til barn nr. 3, og ønsker det ikke. Han har forsøgt at tænke alle scenarier igennem, men føler sig ikke klar og han er bange for at jeg vil blive overbelastet på ny med et nyt barn.

Der er alt muligt praktisk, så som at vi ikke har flere værelser i huset, vi skal have en større bil. Jeg deler hans bekymring, men kan ikke lade være med at se graviditeten som en gave. Vi har to vidunderlige børn og jeg kan ikke slippe tanken om at vi kunne få et lille vidunder mere.

Vi har aftalt, at barnet skal være ønsket af os begge, lige nu er det kun ønsket af mig. Derfor skal jeg have foretaget en abort. Vi  har drøftet det med vores familier og venner. Det er klart at vores familier føler at vi har nok at se til med 2 fuldtidsjobs og 2 små børn, og er ret direkte om hvad de synes vi skal – nemlig ikke beholde barnet. Mine veninder er mere neutrale og kan forstå både mit og min mands synspunkt. Jeg er bange og jeg frygter at jeg vil fortryde aborten senere hen.

Svar:

Hej

Det er en svær situation for dig, fordi du og din mand ser helt forskelligt på den uplanlagte graviditet. Han er slet ikke klar og er bange for, at du vil blive overbelastet. Du ser graviditeten som en gave. Du skriver, at du skal have foretaget en abort, men du er bange og frygter, at du vil fortryde aborten. Hvad får dig til at tænke, at du måske kommer til at fortryde aborten? Hvis du på nuværende tidspunkt tænker, at der er stor risiko for, at du kommer til at fortryde en abort, hvilken betydning vil det da få? Vil du så lade være med at få abort? Hvordan tror du, du vil reagere, hvis du får en abort som du fortryder? Har du talt med din mand om det?

I har aftalt, at barnet skal være ønsket af Jer begge, og da det lige nu ikke er ønsket af din mand, må du få en abort. I kunne også have aftalt, at en abort skulle være ønsket af Jer begge, og da det kun er ønsket af din mand, må I beholde barnet… Det er en “stor ting” at få et barn, men det er også en “stor ting” at få en abort. Overvej begge, hvad I tænker om abort. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

I har tænkt Jer godt om, og I har drøftet situationen med familie og venner. Familien er klar, for de ved, at I har nok at se til på nuværende tidspunkt. Men måske ved de ikke, at abort ikke spoler tiden tilbage til før graviditeten. At abort ofte har en høj pris. At situationen ikke er, at I står for at planlægge 3. barn, men at barn nr. 3 er på vej. Dine veninder er mere neutrale. Og det er godt, at de kan se situationen fra både din og din mands synspunkt. Men uanset hvad familie og venner mener, så er beslutningen Jeres, og det er Jer, der skal leve med valget.

Du deler din mands bekymring om de praktiske udfordringer. Din mand er ikke klar, og han er bekymret for dig, om du igen vil blive overbelastet. Hvad tænker du om den risiko? Hvad vil kunne forebygge, at du blev overbelastet? Hvilken hjælp ville du og I få brug for? Husk, at en graviditet er lang, og meget kan nå at planlægges og falde på plads både praktisk og mentalt.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske