Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I tvivl

Spørgsmål:

Hej.

Jeg er 39 år og gravid med en mand som er 56 år. Vi har været sammen gemme 4 år, hvor det har være meget turbulent. Vi har skændes og sloges meget, og der har været mange andre kvinder i hans liv, mens vi har været sammen..

Jeg føler jeg ikke kan tilgive ham, så jeg har svært at se at vi skal få et barn sammen. Hvad skal jeg gøre?

Svar:

Hej

Tak for dit brev til os. Du skriver at du er gravid, med den mand du har været sammen med i 4 år. Det har været et turbulent forhold, og hvor der også har været andre kvinder i din mands liv.

Vil starte med at sige, at det er vigtigt at du ikke træffer for hurtig en beslutning. Det er en beslutning som ikke kan laves om. Hvad er vigtigt for dig i dit liv, hvilke værdier har du med dig, som måske kan hjælpe dig i at træffe den rigtige beslutning for dig. Hvad ønsker du at leve med.

Kommunikation mellem din mand og dig er vigtig. Kender han dine følelser. Ved han hvordan du har det med, at han har flere kvinder end dig i hans liv. Ved han hvad det gør ved dig, og at du har svært ved at tilgive ham. Kender du hans begrundelser for hans valg. Det er vigtigt at få snakket om de forventninger man har til hinanden.

Ved han at du er gravid. En graviditet er lang. Måske I sammen kan bruge tiden til at planlægge, hvordan det skal være, når barnet kommer, så det bliver lettere at overskue. Hvordan har du det, når du tænker på barnet. Hvad tænker du, hvis du skal være selv med barnet eller hvis I skal have det sammen. Hvordan har du det, når du tænker på abort. En del kvinder får det svært efter en abort, især hvis de har følt sig presset til det.

Har du/I nogle at tale med om jeres forhold og de problemer i står i.
Måske har I som par, brug for professionel hjælp i jeres forhold.

Håber det bedste for dig. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Venlig hilsen, Marianne Jørgensen Abortlinieleder