Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med to

Spørgsmål:

Hej jeg er midt i 30erne og jeg har lige fundet ud af, at jeg er gravid med 2. Jeg har lige født en lille pige. Og vi har min kærestes 2 børn boende og min store som et teenager. Så ialt 4 børn.

Vi har ikke pladsen til 2 mere ej heller økonomi til det. Jeg er bange for vi bliver nødt til at flytte fra hinanden og plus at forholdet ikke vil holde til det. Dog er abort så svært, men jeg tror ikke tingene vil hænge sammen med 2 mere.

Min kæreste håber, jeg vælger abort, da han er bange for at miste mig, da det hele vil blive så presset. Plus at jeg er bange for, at min tid vil blive så begrænset til de andre børn, helst min store og den lille som lige er kommet til verden.

Jeg ved ikke hvad mit spørgsmål er præcis, men tror bare jeg et ude efter en andens synspunkt for vores situation.

Mvh mig

Svar:

Hej

Det lyder meget svært for dig og Jer. Svært at overskue to børn mere, og abort er også så svært. Din kæreste håber, du vælger abort, fordi han ikke vil miste dig. Det er godt, han ikke vil miste dig. Ved du, hvad han tænker om abort?

Du synes, abort er så svært, hvordan tror du, abort vil være for dig? Ved din kæreste, hvordan du har det med abort? Han håber på abort, derfor er vigtigt, at han ved, at abort ikke spoler tiden tilbage til før graviditeten, at aborten kan have en høj pris, for Jer, for familien. Han kan evt læse i brevkassen om andres erfaringer med abort.

I har en del at se til nu med 4 børn (har din store og din kærestes børn kontakt til deres mor/far?), og det er en stor opgave med tvillinger, men alt behøver jo ikke se så sort ud, som det du lige nu forestiller dig med økonomi, flytte fra hinanden, pres, og ”så begrænset tid til de andre”. Tvillingerne vil jo også være en gave til Jer forældre og børn, med alt hvad det indebærer.

Du/I har lige fundet ud af, at du er gravid med tvillinger. Er du lige blevet scannet i 13. uge? Hvor længe har du vidst, at du var gravid? Hvordan har det været for Jer? Husk på, at det er naturligt, at I lige nu er noget chokerede. Men situationen kan se anderledes ud for Jer begge, når der er gået noget tid, og I har sunket nyheden og tænkt mere over Jeres muligheder. I er to, der gerne vil være sammen, det er en stor ressource, ikke mindst i denne noget uoverskuelige tid.

Jeg vil opfordre Jer til at lytte til hinanden, og være bevidste om de styrker og ressourcer, I har i Jeres forhold, som kan bære Jer nu og fremover. Overvej, om der er noget, der kan gøre det lettere for dig at overskue at tage imod de 2 nye?

Håber det bedste for Jer. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske