Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men min kæreste ønsker abort

Spørgsmål:

Hej.

Min kæreste og jeg er blevet uventet gravide. Jeg er 24år og min kæreste er 25år. Jeg er uddannet og arbejder 37 timer om ugen og min kæreste er studerende på 1år (2,5 år tilbage) Lige siden min kæreste og jeg fandt sammen for 4 år siden har jeg aldrig holdt skjul på mit ønske om at få et barn. Ej heller om mit ønske om at beholde barnet hvis det skulle ske før vi begge er klar.

Vi står nu i den situation at jeg er gravid og min kæreste ønsker abort. Jeg stoppede med mini-piller i december, grundet bivirkninger og har altid opdateret min kæreste på mine cyklusser, som er blevet mere og mere regelmæssige og derfor øget chancerne for graviditet. Men han har fortsat ikke ønsket at bruge kondom. Grundet min kærestes reaktion på den positive test, er jeg kommet vildt meget i tvivl om vi skal beholde barnet?

Jeg er bange for at det vil få nogle psykiske konsekvenser ved en abort og det tror jeg ikke min kæreste vil kunne forstå. Han tror at baby betyder ingen fritid og at han kommer til at dumpe hans uddannelse fordi han ikke kan koncentrere sig om at læse. Jeg er bange for at blive alene mor hvis jeg beslutter at beholde barnet. Og på den anden side er jeg også bange for at vores forhold går i stykker hvis jeg får en abort for hans skyld. Jeg forstår godt at han er bange og bekymret. Det er jeg også selv..

Svar:

Det er både en svær og glædelig situation du/I står i.

Du har overfor din kæreste, tidligere givet udtryk for ønsket om et barn. Tillykke med at du nu er gravid.

Din kæreste kender din situation, at du er stoppet med mini-piller og er kendt med din cyklus. Alligevel har han ikke ønsket at bruge prævention. Du er nu blevet gravid, og han er blevet i tvivl og du er blevet i tvivl. Han er bange for hans uddannelse, og at hans frihed tages fra ham/jer.

Det er ikke en unormal reaktion i forbindelse med en graviditet, uventet eller planlagt.
Der er mange mænd og kvinder, som oplever at de bliver rystet når de står med den positive test, og tænker at abort er det bedste at gøre. Det er måske svært at overskue, hvordan tilværelsen bliver fremover med 3 i familien frem for bare jer 2. Det er helt normale tanker.

En graviditet er forholdsvis lang, og man kan bruge tiden på at forberede sig. Måske kan i lave nogle praktiske aftaler, som gør at han ikke skal være bange for ikke at kunne gennemføre sin uddannelse, fordi han ikke får ro. Måske kender I nogle i jeres netværk, som kan fortælle om at være blevet forældre uden at deres fritid er blevet taget fra dem.

Du har fortalt din kæreste, om dit ønske at beholde barnet hvis du blev gravid. Det er vigtigt at lytte til dig selv og mærke efter hvad der er vigtigt for dig.
Hvilke værdier er vigtige for dig, og hvordan kan de hjælpe dig med at træffe en beslutning.
Det er vigtigt ikke at træffe en for hurtig beslutning. Det kan ikke laves om. Hvad ønsker du at leve med baby eller abort.

Du skriver at du er bekymret for psykiske konsekvenser ved en abort. Der er en del kvinder, som oplever at få det psykisk dårligt efter en abort. Især kvinder som har følt sig presset til en abort.

Du er også bange for jeres forhold uanset hvad du gør. Jeg tror det er vigtigt at snakke med hinanden om hvilke forventninger man har. Snakke med hinanden om ens ønsker, men også om din bekymring for jeres forhold uanset valget. Vigtigt at spørge ind til hans tanker og bekymringer omkring hvad I skal.

Det kan være en rigtig god ide, sammen at læse lidt i vores brevkasse om andres erfaringer, både i forhold til parforholdet og andre kvinders erfaringer med abort og de valg I står med.
Der er også nogle afsnit på vores hjemmesiden for manden. Måske kan din kæreste få glæde af at læse lidt der.

Håber det bedste for dig. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Venlig hilsen, Marianne Jørgensen, Abortlinieleder