Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

I sorg efter spontan abort

Spørgsmål:

Jeg er 23 år gammel, har fast kæreste og vi har det godt. Jeg har været gravid 3 gange nu men alle er endt i spontan abort. Den sidste i uge 12. Min krop viste ikke at fosteret var dødt så jeg skulle have det fjernet under en udskrabning og det var første gang jeg blev bedøvet, så det var en frygtelig oplevelse. Jeg er stadig i så dyb sorg. Jeg har ikke rigtig før nu ville prøve igen da jeg er så bange for det igen vil gå galt.

Hvad skal jeg gøre! Hvem kan man snakke om det her med. Syntes ikke mine veninder forstår mig helt. Min kæreste syntes på det tidspunkt, at det var for tidligt, så han har ikke vist sorg over det, og derfor skjuler jeg også min. Men inderst inde er jeg SÅ KED AF DET, og jeg er så bange for at min krop ikke er i stand til, at gøre det som en kvindekrop er lavet til.  At få en baby er min største drøm.

Svar:

Hej
Grundet ferietid får du først svar nu.
Du har for 3. gang aborteret spontant. Det er klart, du er meget ked af det og også bekymret. Læs evt her https://abortlinien.dk/info/andet/spontan-abort/, find evt et chat-fora for kvinder, der ligesom dig har mistet gentagne gange.

Jeg vil opfordre dig til ikke at skjule din sorg, heller ikke overfor din kæreste. Skriv evt noget ned om, hvad du tænker og føler.
Tal med din læge om evt undersøgelse for dine aborter.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske