Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uønsket gravid

Spørgsmål:

Kære brevkasse. Jeg er 21 år, ingen kæreste og har lige fundet ud af, at jeg er gravid. Da jeg var 17 år fik jeg en abort, da min eks kæreste og jeg ikke var klar til det, eftersom at vi kun havde været sammen i 3 måneder, og samtidig syntes jeg, at jeg var for ung. Efter aborten blev jeg rigtig ked af det, og fortrød rigtig meget. Siden hen har jeg hele tiden sagt, at hvis jeg blev gravid igen, så skulle jeg ikke igennem en til abort, da jeg ikke ville kunne holde til det én gang til.

Nu står jeg så i den situation, at jeg er blevet gravid med en, som jeg ikke er kærester med, og der er ingen følelser imellem os. Jeg er meget splittet omkring hvilket valg jeg skal tage, altså om jeg skal beholde det eller ej. Jeg har intet sagt til ham endnu, men jeg VED, at han vil have, at jeg får en abort. Der er noget i mig, som gerne vil beholde barnet, eftersom jeg tydeligt kan huske hvor ked af det jeg blev sidst, men samtidig kan jeg heller ikke lade være med at tænke på, hvordan fyren vil have det med det, hvad min familie vil sige til det, hvor meget jeg skal ændre i min hverdag osv..

Svar:

Hej
Grundet ferietid får du først svar nu.

Du står i en svær situation, fordi du har haft sex med en fyr, som du ikke er kæreste med eller har følelser for, og du er blevet gravid. Du har tidligere fået abort, som du har fortrudt og har derfor besluttet, at du ikke ville få abort igen. Men nu er du usikker i fht “dit løfte” til dig selv. Du splittet i fht om du skal beholde barnet eller vælge abort igen. Overvej, hvad du helst vil leve med? Du kender til abortens pris og det er sandsynligt, at du efter endnu en abort vil få det lige så svært som sidst.

Overvej, hvordan dine livsværdier kan hjælpe dig i dette valg. Fyren vil selvfølgelig blive meget træt af at skulle være far, men det er jo en konsekvens af hans handling. Han har valgt at have sex med en pige, han ikke er i forhold med, og måske endda uden prævention. Han må lære at tage ansvar og leve ansvarligt. Det er dig, der er gravid, og det er primært dig, der skal leve med dit valg, uanset om du vælger barn eller abort. Hvis du vælger at beholde barnet, som noget i dig gerne vil, så vær forberedt på, at du vil møde modstand, og sikkert fra andre end fyren. Men stå ved dit valg, du ved, hvad en abort er, det er der mange, der ikke ved. Lad ikke nogen presse dig imod din vilje.

Ja, et barn vil selvfølgelig ændre meget i dit liv, et barn er en fantastisk gave og en opgave. Hver kan du tale med om dine overvejelser? Overvej, hvad du har brug for af hjælp, hvis du bliver alenemor. Læs evt her om unge mødre: Ung og gravid, Min historie.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske