Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvornår får jeg menstruation efter abort?

Spørgsmål:

Hej Brevkasse.
Jeg fik her d. 19/12 fortaget en medicinsk abort pga. uønsket graviditet. Blødte i 2 uger efter aborten. På de stykker papir, jeg fik med mig omkring aborten, står der at man kan forvente sin næste menstruation 4-8 uger efter aborten, men kan også godt finde andre steder (på nettet), hvor der står at man kan forvente den imellem 3-6 uger efter aborten. Det er nu lidt over en måned siden og har stadig endnu ikke fået min menstruation.

Var sammen med min kæreste, her for en halv uges tid siden, beskyttet (kondom, kun), men er alligevel begyndt at fylde mig slev med bekymrende tanker om jeg kan være blevet gravid igen, selvom vi brugte kondom, idet jeg som sagt, endnu ikke har fået min menstruation endnu og at det alligevel er et stykke tid siden nu, jeg fik abort og føler, at den meget snart burde komme.

Hvor stor er sandsynligheden for, at jeg kan være blevet gravid igen? Hjælp.

Svar:

Hej
Det er ikke ualmindeligt, at menstruationen kommer 6-8 uger efter aborten. Har I overvejet, hvad I vil gøre, hvis du bliver gravid igen? Hvordan har du det psykisk efter aborten?

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske