Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan komme videre efter abort?

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 25 år. Jeg har altid drømt om at får børn – og gør det stadig. Nu er jeg blevet gravid – ved et uhelt, og ikke med min faste partner. Jeg har valgt at få abort, da det for det første er et meget uheldigt tidspunkt og så med en anden mand. Elsker virkelig denne fyr højt, så det gør ondt dybt inde i hjertet at få denne abort. Hvordan kommer man videre efter en abort?

Svar:

Hej! Hvordan kommer man videre efter en abort? -Det kan jeg faktisk ikke svare dig på. Men jeg synes, du skal genoverveje din beslutning nøje. På Abortlinien hører vi ofte fra kvinder, der har fået en abort og har det psykisk svært efterfølgende. Det kommer bag på mange. Sværest er det for de kvinder, der har været i tvivl om deres beslutning. Typiske reaktioner er følelse af sorg, savn, skyld, tomhed, vrede -hvis de er blevet pressede til abort. Alt dette kan der efterfølgende arbejdes med, men for nogle kvinder bliver en abort en tung livsbaggage, som mange fortryder. Og mange bliver meget fokuserede på gravide og babyer efterfølgende og har svært ved at glæde sig med dem, de kender, der skal have børn. Mange bliver hurtigt gravide igen efter en abort. Alt dette kan du nå at spare dig selv for… Selvfølgelig er det et “oprydningsarbejde”, fordi du har været utro. Men skal dette mon ikke for dagens lys alligevel på et tidspunkt? Lyt til hvad du vil inderst inde, -at det gør ondt dybt i hjertet at skulle have abort.
Hvad kunne hjælpe dig til at overskue at beholde dit barn?
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og også til at ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske