Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan har man det efter en abort?

Spørgsmål:

Puh det er svært det her…
Er i tvivl om man skal gennemføre graviditeten eller afbryde… Det der bekymrer mig mest er hvordan man har det bagefter rent psykisk??

Jeg har 2 sunde børn og tror ikke jeg har overskud til en nr. 3. men på den anden side ved jeg også hvor meget glæde et barn fører med sig og vil jeg så føle skyld og at have taget et “liv”? For når man ser andre med flere børn så klarer de sig jo ganske godt.

Med til det hører også at min dreng kun lige er fyldt 1 år og så vil der kun være 18 mdr. mellem 2 og 3! Hvordan har man det bagefter?

Svar:

Hej! Du skriver, at du har to sunde børn og ikke tror du har overskud til en nr. 3. Det er rigtigt, at børn er hårdt arbejde, men også som du skriver, at børn giver megen glæde. Og dit 3. barn er ikke planlagt, men er jo på vej og er jo et lige så stort mirakel som sine to søskende.

Din bekymring ang. psykisk reaktion efter abort er helt reel, de fleste kvinder får det svært psykisk efter en abort, bl.a med skyldfølelse over at have taget sit barns liv. Også følelse af tomhed, sorg og savn er almindeligt. For nogle er dette en “kortere” sorg og skyld, for andre en bliver det en lang og tung livsbaggage. Mange fortryder deres abort. -Og at en mor får det psykisk svært går jo også udover resten af familien. Så ja, overvej nøje, hvad du inderst inde vil.

Hvad siger din mand?
Hvad tror du kunne hjælpe dig til at overskue nr.3?
Nr. 2 og nr. 3 vil være tæt på hinanden, det er hårdt, men det har mange familier klaret, som du også skriver og børnene får formentlig megen glæde af hinanden.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk, du er også velkommen til at ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske