Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvad skal jeg vælge - barn eller abort?

Spørgsmål:

Jeg er 25 år, har to børn på 2 og 4 år .
Venter nu mit 3 barn med sammen far, men han ønsker det virkelig ikke og vil have jeg skal vælge en abort.
Men mit hjerte pga min mavefornemmelse siger mig jeg vil trodse mig selv ved at gennemføre en abort.

Jeg er slet ikke i tvivl ik vi kan klare opgaven, han bruger vores børn vi har mod jeg skal vælge nr 3 fra, han mener ikke det er overskud økonomi, og mener det vil ramme vores 2 børn. Jeg er meget uenig.
Aner ikke hvad jwg skal gøre , hvor jeg skal høre af mig selv.

Tiden løber for mig og der skal tages en beslutning , har tid til abort 12 marts :( :( :(

Svar:

Hej
Det lyder til at være rigtig svært for dig. Du er gravid og ønsker at beholde barnet, faderen ønsker virkelig en abort. Hvad skal du gøre? Skal du “trodse” dig selv ved at vælge en abort pga pres fra din mand? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort, som du ikke ønsker? Hvordan tror du, du vil have det med din mand? Du ved, I kan klare det; han mener, barnet vil “ramme” sine søskende og at I ikke har økonomi og overskud.

Psykiske reaktioner efter abort – særligt for dem, der er i tvivl

Hvad tænker du om abort? Hvad tænker han om abort? Har I talt om det? Ved han, hvad du og hele familien risikerer ved en abort, som du ikke ønsker? De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Sværest for de kvinder, der var i tvivl eller blev pressede til abort.

Overvej begge, om I vil udsætte dig og familien for den risiko. Nogle forhold kan ikke holde til et barn (mere), mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid og fordi hun oplever stor vrede overfor ham, der pressede hende til et så alvorligt valg. Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvad er det, der skræmmer din mand?

Tal med din mand om, hvad det er, der skræmmer ham ved et barn mere. Hvordan kan I løse evt praktiske og økonomiske udfordringer? En graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads både mentalt og praktisk. Mht Jeres 2 børn, hvis de kunne spørges, hvad de selvfølgelig ikke kan og skal, mon da ikke de ville sige velkommen til lillebror/lillesøster og være forfærdede ved tanken om, at dets liv skulle afsluttes?

Havde I tænkt Jer at få flere børn senere? Hvis ikke, så vidste I jo begge at sandsynligheden for graviditet var tilstede, havde I talt om det?

Det må være svært for Jer, at I er så uenige. Jeg vil opfordre dig til at lytte til din mand, og lade ham vide, at du stoler på ham, at du ved, I sammen kan klare det. Og når barnet først er født, og sikkert inden, mon da ikke han vil tage imod det, som de to første og være uforstående overfor, at han havde ønsket abort?

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, stå ved dine værdier, –det er dit valg og primært dig, der skal leve med det.

Du har allerede tid til abort. Vær helt sikker på, hvad du vil, før du vælger aborten. Det kan ikke gøres om og mange fortryder. Og du kan fortryde helt indtil du ligger på briksen, det er dit barn det handler om.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og at ringe til Abortlinien 48394848
Håber alt god for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: Kæreste ønsker abort