Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort igen

Spørgsmål:

Hej brevkasse.

Jeg har for et halv år siden fået en abort medicinsk. På det tidspunkt var det hverken mig eller min kærestes skyld, at det skete.

Nu er jeg så gravid igen, er 8 uger henne, her har vi dummet os selv, ved ikke være ordenligt beskyttet. Han ville igen gerne have jeg skal have en abort, og det kan jeg ikke overskue, at jeg skal igen. Det var en forfærdigelig oplevelse og er stadig ikke kommet mig over det fra sidste gang… skal lige siges at jeg er 23 og han 30.

Nogen gode råd til at forklar ham at en abort er hårdt for krop og sjæle? Han ved tilsyneladende ikke, hvad han byder mig igen. Sidste gang ville jeg også gerne have beholdt det, men gjorde det for hans skyld og har fortrudt det lige siden.

Svar:

Det lyder, som en svær situation du er i. Du er blevet gravid, og din kæreste ønsker, du skal få en abort. Du har tidligere fået en abort, og har haft det svært efter det og har fortrudt det.

Det er vigtigt, at I får talt sammen om jeres ønsker og forventninger. Har du fortalt din kæreste, hvad det har gjort ved dig, da du fik en abort for ½ år siden, og hvor svært det har været og er for dig.

Det er vigtigt at lytte til dig selv og dine følelser, og mærke efter hvilke værdier, der er vigtige for dig.

En graviditet kan godt opleves som et chok, også for manden. Hvad er det der gør, at han ønsker at du skal få en abort igen. Måske har han brug for tid, til at vænne sig til tanken.
Måske kan i have glæde af sammen, at kigge på vores hjemmesiden, og måske læse i vores brevkasse om andre, der har været i lignende situation.

Eller læse afsnittet til manden: Abortlinien er også for mænd

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for jer.

Venlig hilsen
Marianne Jørgensen, Abortlinieleder