Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Graviditet og alkohol

Spørgsmål:

Kære Abortlinien

Jeg har netop opdaget, at jeg er gravid i fjerde uge. Jeg har i de fire uger drukket alkohol et par gange om ugen i de fire uger samt to gange anvendt ibuprofen.

Min kæreste og jeg er endnu i tvivl, om vi vil beholde barnet, men det afhænger særligt af, om barnet kan have taget skade af den indtagne alkohol.

Tak for jeres tid.

Mvh. Kristina

Svar:

Hej

Du har lige opdaget, at du er gravid, og nu bliver du bekymret, fordi du har drukket alkohol et par gange om ugen i de 4 uger og taget ibuprofen 2 gange. Du lyder meget ansvarlig, at have tænkt disse tanker. Mange graviditeter bliver først opdaget samme tid som din. De fleste kvinder har ikke afholdt sig fra alkohol og smertestillende, før de kender til graviditeten, og alligevel bliver deres børn født raske.

Risiko for barnet ved Ibuprofen i starten af graviditeten er lille. Men rigtigt at det bør anvendes med forsigtighed. Tal evt. med din læge om din bekymring, han/hun vil formentlig sige, at du ikke har grund til at være bekymret for dit barn.

Du skriver din kæreste og dig er i tvivl. Hvad er det, jeres tvivl handler om? Tal evt. med andre om denne tvivl. Mange oplever, det kan være godt at tale med andre, der har stået i samme situation. Det er vigtigt ikke at tage for hurtig en beslutning.
Læs evt. i brevkassen om andres erfaringer.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation.

Håber det bedste for jer.

Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder