Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med tredje barn

Spørgsmål:

Kære abortlinje.

Jeg er en kvinde på 30 år. Jeg bor sammen med min kæreste og 2 børn på 5 og 3 år. Vi bor på 70 kvm. I en 3 værelses lejlighed.

Vi valgte fornylig at omlægge vores lån, til et F5 lån, da vi gerne på sigt vil købe noget større i samme område som vi bor i nu. Men det er så dyrt. Om 5 år ville vi kunne købe noget større.

Men så i forgårs fik jeg en positiv test. Skal siges, min kæreste og jeg bruger kondom når jeg har ægløsning. Men ved min sidste ægløsning sprang kondommet. Derfor er det ikke noget ønske at få et barn mere nu.

Yderligere har vi haft tre hårde år, som vi først er kommet ovenpå af nu. Jeg fik æggestokkræft og min kæreste gik ned med flaget. Derfor ved jeg ikke hvad som er det rigtige at gøre nu. Jeg er faktisk ulykkelig over min situation. På den ene side kan jeg godt se det kan lade sig gøre at bo her de næste 5 år med et barn mere. Samtidig kan jeg slet ikke se det, og er bange for det vil ødelægge det vi nu har, som er ro i livet.

Mvh. Mor til tre

Svar:

Hej Mor til tre

Det er en svær situation I står i. Det har været en hård tid for jer at komme igennem, og der er mange følelser forbundet med den tid. Nu har I fået mere ro i livet, samtidig med at du er blevet gravid.

Du er bange for at et barn mere skal ødelægge denne ro. Har i sammen talt om hvordan det kunne blive med barn nummer 3? Hvordan vil jeres hverdag komme til at se ud? Kender i nogle i jeres netværk som også har 3 børn. Overvej, hvad du kunne have brug for, for at kunne overskue at beholde barnet? Hvem kan du tale med?

Overvejer du abort? Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.
Overvej, hvordan dine livsværdier kan hjælpe dig i den svære beslutning.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
hvor du kan tale med en rådgiver.

Håber det bedste for jer.

Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder