Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Min kæreste råber hele tiden af mig

Spørgsmål:

Kære brevkasse. Min kæreste og jeg har kun været sammen et halvt år og er meget forelskede i hinanden. Han er 33 og jeg er 21 år. Han har siden jeg mødte ham snakket om, at han snart vil have børn grundet hans alder, og jeg har siden vi mødtes sagt, at jeg er for ung.

Jeg er nu blevet gravid på p-piller og er knap 6 uger henne i min graviditet, men nu har alting vendt. Min kæreste ønsker at jeg skal have en abort, og jeg vil gerne beholde barnet. Men efter at han i går skreg af mig, samt bandede helt vildt, er jeg mest af alt blevet i tvivl om, jeg vil have en så hidsig og uforstående far til mit barn.

Jeg har før været i gennem to kirurgiske aborter og jeg gik psykisk ned i et år per abort. Når jeg fortæller min kæreste, at jeg ikke kan klare at gå gennem en abort igen, råber han bare af mig, at det i hvert fald ikke er hans problem. Han er fuldstændig uforstående overfor situationen, så kære brevkasse, jeg har brug for noget hjælp til hvordan jeg kan tale med min kæreste om situationen uden at han skriger abort i hovedet på mig.

Svar:

Hej
Hvor lyder det svært for dig. Og hvor må det være mærkeligt, at din kæreste, der hele tiden gerne har villet have barn med dig, nu reagerer så voldsomt negativt på graviditeten. Nogle fyre kan reagere med en slags chok ved en uplanlagt graviditet og de kan forestille sig, at alt bliver normalt igen efter en abort. Du ved, at det ikke hænger sådan sammen, og du har betalt dyrt for to tidlige aborter.

Du skal ikke finde dig i, at din kæreste behandler dig sådan. Hverken at han råber og bander af dig eller at han presser dig til abort. Du vil beholde barnet og det er din beslutning. Måske besinder han sig, og bliver sig selv igen. Og hvis han får dig presset til abort, er det sandsynligt, at Jeres forhold ikke holder til det.

Få hjælp til at tale sammen

Ja, du har brug for hjælp til at tale med ham, så han kan lytte til dig og så du kan høre hvordan han har det, hvad det er, der lige pludselig skræmmer ham så meget ved et lille barn. Hvem kan være sammen med dig under samtalen? Har du en god veninde, som din kæreste også har tillid til? Eller en søskend? Eller har I en god fælles ven?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske