Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid trods p-piller og dybt ulykkelig

Spørgsmål:

Jeg er dybt fortvivlet. Har fundet ud af i dag, at jeg er gravid. Jeg 33 år, og har allerede 3 børn. Og min mand og jeg var enige om at vi ikke skulle ha flere. Dette er desværre sket på p-pillen.

Min mand sage næsten med det samme, at det skulle væk, hvilket jeg syntes var meget hurtig umeldning. Nu ligger det sådan at da jeg var 21 år, var jeg i meget dårligt forhold, hvor jeg blev gravid. Og den gang var jeg ikke det mindste i tvivl om, at det var det rigtige at gøre, nemlig abort. Jeg har dog sagt lige siden, at det ville jeg ALDRIG gøre igen, men det var oplevelsen den gang, fra start til slut.

Jeg kan sagtens godt hører hvad det er han mener, men både økonomi, plads osv osv… Men jeg har altid haft det sådan, at abort ikke var løsningen. Kan man ha sex kan man også ta ansvaret for det (kort sagt)

Tanken om abort gør ondt

Jeg skal nu ringe til min læge i morgen og bestille tid, og det gør bare så ondt bare ved tanken, at det næsten ikke er til at holde ud. Jeg ved entlig ikke hvad mit spørgsmål er, er bare så ked af det, og føler ikke at han forstår hvor jeg kommer fra. Men jeg kan jo heller ikke bringe noget til verden der ikke er velkommen.

Svar:

Hej. Du har tidligere fået en abort og derefter bestemt, at du aldrig vil have en abort igen. Alligevel er du ved at ringe til din læge for at bestille tid til en abort, selvom bare tanken gør så ondt, at det ikke er til at holde ud. Jeg vil opfordre dig til ikke at gøre noget forhastet. Abort er, som du ved, en meget stor beslutning, der ikke kan gøres om. Du har først lige konstateret graviditeten, så selvfølgelig er både du og din mand noget chokerede.

Giv jer selv tid

Tag jer derfor tid til at tale meget sammen om hvad i føler og tænker. Og tal om jeres muligheder. Overvej, hvad der kunne gøre det lettere for jer at overskue at beholde barnet. Det er godt, du kan høre hvad din mand siger og tager ham alvorligt. Tager han også dig alvorligt, når du har så meget modvilje mod at få abort? Ved I, at de fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort? Sværest er dte for dem, der var i tvivl eller blev pressede til abort. Overvej, om I vil udsætte dig og jeres familie for, at du får det psykisk skidt.

Mange børn er uplanlagte, de færreste fortryder et barn

Du skriver, at du ikke kan bringe noget til verden, der ikke er velkommen. Og selvfølgelig er det svært for dig at din mand så meget insisterer på abort. Men mon han kan ændre sin holdning?Som du skriver, så er det lille ufødte liv jo resultatet af jeres samliv og dermed et lige så stort mirakel som de 3 andre børn. Mange børn er ikke planlagte, men det er ikke det samme som at de ikke bliver meget ønskede og elskede i løbet af graviditeten eller når de først er der. Mange fortryder en abort, sjældent hører man, at nogle har fortrudt deres barn. Jeg vil opfordre dig til at lytte til, hvad du inderst inde vil. Det er dig, der er gravid, det er dit valg og dig, der skal leve med det.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske