Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan håndtere sorgen over de tabte fostre?

Spørgsmål:

Jeg har prøvet at få barn nr. 2 vha. fertilitetsbehandling i snart et år med 3 mislykkede behandlinger. Den seneste kan jeg dog ikke komme over. Jeg var til trykhedsscanning i uge 7+2 og fik at vide at fostret var gået til grunde, uden at min krop har opdaget dette.

Det var et chok for mig og jeg kan stadigvæk se alle de billeder fra scanningen for mig som f.eks. hvordan lægens ansigt mister farve og jeg kunne se med det samme at noget var helt galt.. Hvordan kommer man videre? Hvordan undgår man at tænke om dette vil se igen??Jeg ønsker brændende en bror/søster til min pige med ved ikke om jeg magter mere skuffelse, tårer mm.

Svar:

Hej
Du har mistet dit lille ufødte barn og er ulykkelig over dette. Hvad kan du gøre? Du kan sørge og prøve at være tålmodig med dig selv. Din reaktion er fuldt ud naturlig og forståelig. Hvem kan du dele dine tanker og følelser med? Din mand, veninder, familie? Måske på et chatforum for ufrivilligt barnløse. Mange har oplevet og oplever tab som dig, ofte hjælper det at blive forstået og lyttet til af nogle, der har været i samme situation. Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske