Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men bange for at miste igen

Spørgsmål:

Hej.
Jeg fik en abort i 12 uge i december 2014, da der til nf ikke var noget hjerteslag. (Vores første gang som gravide) Det var hårdt at komme igennem og det eneste man tænker på, er hvornår man kan blive gravid igen. Og det skal helst gå hurtigt! Der er så gået 5 meget lange måneder og nu sidder jeg med en positiv test og er Ca 5 uger henne.

Jeg er SÅ bekymret og nervøs for at der skal ske det samme en gang til. Det er meget svært ikke at have det i baghovedet hele tiden, og svært at være oprigtig glad før efter uge 12! Er det normalt når man har fået en missed abortion før, at man så er ekstra udsat næste gang. Eller har vi virkelig bare været møg uheldige??
På forhånd tak for at jeg kan dele min bekymring!!

Svar:

Hej
Det er barsk, hvad du har oplevet og helt naturligt at det har været hårdt efterfølgende og svært at vente på ny graviditet. men nu er det lykkedes! Tillykke! Prøv at lade være med at bekymre dig. Mange kvinder oplever at miste en gang, og nogle få mister mere end en gang. Det bedste du kan gøre for dig selv, er at prøve at forholde dig til fakta, nemlig at langt de fleste graviditeter går godt. Vær god ved dig selv.
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske