Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Uønsket graviditet

Spørgsmål:

Jeg har netop testet mig positiv med en pålidelig graviditets test. Jeg havde min sidste menstruation med start d. 8/7. Jeg havde kort efter ubeskyttet sex, hvor min kæreste kom i mig, ved en fejl. Jeg tog en fortrydelsespille den efterfølgende dag, og 4 dage efter blødte jeg relativt kraftigt i 2 dage – jeg tænkte det var en reaktion på pillen.

Siden de 2 dages blødning d. 17 og 18 juli, har jeg ikke haft menstruation. Jeg troede først, at det var en bivirkning fra fortrydelsespillen og min cyklus var forstyrret. Dog har jeg nu netop fundet ud af, at jeg tog fejl. Jeg er meget ude af den og har aldrig prøvet en abort før.

Hvad gør jeg herfra??

PFT

Svar:

Hej
Du er uventet gravid efter ubeskyttet sex og fortrydelsespille, og du er meget ude af den. Hvad gør du nu? Du og din kæreste skal finde ud af, hvad I vil. Selvom graviditeten ikke var planlagt, og selvom du tog fortrydelsespille, så er det ikke indlysende, at du skal vælge abort. Abort er en stor beslutning.

Jeg vil opfordre Jer til at undersøge Jeres muligheder. Hvorfor tror du, at du er ”meget ude af den”? Hvad tænker du om abort? Læs evt på Abortliniens hjemmeside om abort og læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske