Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Udlændinges rettigheder vedr. abort

Spørgsmål:

Hej, min kæreste er her i Danmark i en kort periode, ca. en måneds tid mere. Hun er fra et andet EU land og arbejder her i en kort periode. Der har været lidt usikkerhed om graviditet og den slags. Vores spørgsmål er, hvad hendes rettigheder er angående abort, når hun ikke har bopæl her, men er fra et andet EU land.

Hvis hun nu blev gravid, hvordan ville aborten foregå, og hvordan skule det ske? Det har været rigtigt svært at finde oplysninger om dette, og vi ville rigtig gerne vide, hvad vi skulle gøre, hvis hun nu blev gravid.

Håber I kan svare dette spørgsmål.

Svar:

Hej
Hvis din kæreste bliver gravid og ønsker abort, kan hun formentlig få dette i Danmark ved selv at betale, enten gennem din læge eller en privat gynækolog eller privathospital.

Hvis I er helt afklarede med, at I ikke ønsker barn, vil jeg opfordre Jer til at være meget omhyggelige med prævention. Abort er en ”stor ting”, mange fortryder og betaler efterfølgende en høj pris.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske