Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, hvad skal jeg dog gøre??

Spørgsmål:

Hej.. jeg er en kvinde på 22. Jeg har boet i plejefamilie i 21 år, fordi mine forældre ikke kunne magte opgaven som forældre. Jeg har fået min egen familie (plejefamilien) som jeg elsker overalt på jorden og som støtter mig lige meget hvad. Da jeg var 20 var jeg blevet gravid med min kæreste som jeg har kendt i 6 år. Jeg var i chok og overlykkelig, da jeg har drømt om dette siden jeg var 16. Men ikke alle var helt enige med mig i denne lykke.

Jeg boede stadig ved plejefamilien på daværende tidspunkt og min familie glædet sig lige så meget som jeg gjorde. Men da kommunen fandt ud af det kom den værste dom. Min tidligere sagsbehandler anbefalede mig og få en abort, da hun mente, at jeg ikke var egne. Jeg skulle flytte fra min trygge base ved min plejefamilie til et mor-barn-hjem, hvis jeg skulle gennemføre graviditeten. Hun snakkede hele tiden om at det var “mit” barn og min kæreste følte sig meget overset, så han følte slet ikke at det var hans, hvilket også gjorde at han ønskede at få det fjernet.

Den beslutning gjorde mig ulykkelig, og jeg endte med at tage en abort, fordi jeg følte mig tvunget. Et halvt år efter aborten var jeg flyttet sammen med min kæreste og havde håbet på, at jeg var kommet ud af systemet. Jeg blev gravid igen dog planlagt og valgte og beholde barnet og jeg lykkelig. Men en måned inden at jeg skulle føde, blev min kæreste og jeg indkaldt til et møde, hvor det ville have os igennem en paragraf 50, for at se om vi var eget pga. min baggrund.

Nu har jeg en datter på lige knap 6 måneder, og vi er endelig ude af kommunens søgelys. Men … jeg er blevet gravid igen og ved ikke, hvordan jeg skal forholde mig til det. Jeg har ikke lyst til at tage en abort igen, men min kæreste synes det er for tidligt og få nr 2. Hvilket hans forældre også synes. Det ville være synd for min datter, da de mener, at hun så ikke får lov til at være en baby. Har brug for et godt råd.

Svar:

Hej

Du er gravid med nr 2 og din datter er ca 6 mdr. Børnene er tæt på hinanden, og det får din kæreste og hans forældre til at ønske abort. Du har ikke lyst til at få abort igen og ønsker et godt råd.

Lyt til dig selv. Du har været igennem en abort, som du lyder til at være blevet presset til, og du ønsker ikke dette igen. Men, din kæreste og hans forældre har ret i, at de to børn er tæt på hinanden. Og måske vil din læge og sagsbehandler også anbefale abort. Du er lykkelig med din datter, og bliver sikkert ligeså lykkelig med nr. 2, og det bliver hårdt arbejde med to små. Men du har vist sagsbehandleren, at du og din kæreste kan klare at være forældre, så hold fast i det. Og undersøg med Jeres netværk, din familie og din kærestes familie, venner?, hvem der kan hjælpe Jer, så det ikke bliver “synd” for Jeres datter.

Abort er alvorligt, det ved du, derfor skal du ikke lade dig presse. Tidspunktet for nr 2 er måske ikke optimalt, men sket er sket, uanset om barnet er planlagt eller ej, så er det Jeres barn og kan blive lige så ønsket og elsket som nr 1. Folk, der råder til abort, kender ofte ikke de høje omkostninger ved abort. Du kan få det psykisk svært, og det kan også få følger for Jeres datter og familie.

Tal med din kæreste om Jeres muligheder, fortæl hvorfor du ikke ønsker abort. Læs evt sammen på Abortliniens hjemmeside om reaktioner på abort og i brevkassen om andres erfaringer med abort. Overvej, om du/I vil udsætte dig/Jer for abortens risici.

Du er velkommen til at skrive igen til mailto:post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske