Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og i tvivl om faren

Spørgsmål:

Hej abortlinjen, jeg er en kvinde på 22 år og jeg er blevet gravid. Jeg er i tvivl om hvem faren til mit barn er eftersom jeg troede at fortrydelsespiller var sikkert, men jeg fik at vide at min læge at efter 3 piller virker de ikke optimalt, jeg har aldrig været  god til at tage mine p-piller og har taget rigtig mange fortrydelsespiller.

Jeg er til gengæld i tvivl om jeg burde få en abort eller beholde barnet, da jeg ikke har noget job og har et problem med alkohol.

Svar:

Hej
Du er gravid, og ved ikke hvem faderen er. Du overvejer abort, fordi du ikke har job og fordi, du har problem med alkohol. Du overvejer, hvad du burde gøre. Det er kun dig selv, der kan tage den beslutning.

Overvej, hvad du helst vil leve med: Barn eller abort? Hvad tænker du om abort? Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.

Du har problemer med alkohol, det lyder ikke godt, når du kun er 22 år. Men det kan du få hjælp til, tal med din læge om det. Måske graviditeten kan hjælpe dig til at stoppe med at drikke. Sundhedsstyrrelsen anbefaler, at gravide ikke drikker alkohol.

Du har ikke noget job, men derfor kan du godt beholde dit barn. Tal med din sagsbehandler om dine muligheder. Læs evt her Ung og gravid.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske