Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid - i tvivl med hvem

Spørgsmål:

Hej

Jeg har 2 meget tydelige graviditetstest som viser positiv. Sagen er den at jeg har lavet en lille upser. Jeg var meget i tvivl om mit nye forhold til den nye fyr, og endte i byen og var med en anden d. 24. Sep. Jeg er ikke på noget, men han kom ikke indeni mig. Jeg har beregnet at min æggeløsning er ca d. 30.

Jeg havde sex med min (kæreste) d. 27 sep og kan ikke huske om vi også var sammen d. 2. Okt. Men begge gange kom han indeni mig. Derfor er der kæmpe chance for det er ham som er faren, men der er også bare den lille procentdel chance for det er ham den anden, eller overdriver jeg?

Jeg tænker jeg igennem en scanning præcis kan se hvor langt jeg er henne og kan så regne ud hvem faren er? Men er tvivl om 1 graviditetsdag er den dag ægget bliver befrugtet under samleje. For hvis vi nu siger min (kæreste) gjorde mig gravid d. 27 sep. vil jeg mene i dag d. 19 okt er 3+1

Svar:

Hej

Du er i tvivl om, hvem der er far til det lille nye liv. Og ja, jeg deler din vurdering af, at det er din kæreste. Hvis din upser ikke havde udløsning indeni dig, kan du ikke være blevet gravid med ham. Selv hvis han kom i dig, er sandsynligheden minimal, da mandens sæd kan overleve optil 5 døgn indeni kvinden.

Du har formentlig ønske om at blive gravid eftersom du ikke bruger prævention?

Man regner graviditetsugerne fra sidste menstruations 1. dag, din sidste menstruation vil være ca 2 uger før din ægløsning, så på befrugtningstidspunktet er du allerede 2 uger henne, så nu er du ca 5+0.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske