Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men er usikker og forvirret

Spørgsmål:

Hej

Jeg er gravid, med det første barn. Jeg er sammen med en partner, vi har kun kendt hinanden i to mdr. han har to børn på 5-7 år. Det har været min største drøm i mange år at blive mor. Min partner hælder dog mest til abort, da han mener timingen er dårlig, da det er for tidligt og vi ikke kender hinanden så godt. Vi har haft sex uden prævention, dette var han også velvidende omkring. Nu gør han mig usikker og forvirret, jeg har grædt mange tårer disse dage?

Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker det og han ikke gør? Jeg føler at hvis jeg tager aborten er det mod min vilje, det vil knække mig. Men samtidig ønsker jeg ikke at sætte et barn i verden, som ikke er 100% ønsket af begge. Jeg er vildrede hvad gør jeg.

Mvh Louise

Svar:

Hej

Det er en svær situation, du står i. Gravid i et nyt forhold, hvor I begge har vidst at muligheden for graviditet var tilstede, eftersom I har haft sex uden prævention. Og du har længe haft stor drøm om at blive mor -Har I talt om det, før du blev gravid? 

Din partner hælder til abort, og det er en typisk reaktion for mænd i hans situation at tænke, at en uplanlagt graviditet kan “klares”  med en abort. Ofte ved mændene ikke, at abort ofte har en høj pris, særligt hvis parret ikke var enige. Allerede nu tænker du, at en abort kan knække dig. -Hvad får dig til at tænke det? Og hvordan tror du, en abort vil knække dig? Har du talt med din partner om det?

Du ønsker ikke abort, og du vil ikke sætte et barn i verden, der ikke er 100% ønsket af begge. -Det er et dilemma. Hvilken del er vigtigst for dig, hvis du ikke kan få begge ting opfyldt? Din partner hælder til abort, men han presser dig ikke? 

Jeg vil opfordre Jer til at tale meget om Jeres muligheder, og hans forbehold, og hvordan I evt kan imødegå disse.

Men beslutningen er din, og uanset om du vælger barn eller abort, er det en beslutning, du skal leve med.

Hvis du beholder barnet, ændrer din partner måske mening, og barnet bliver ønsket og elsket af Jer begge. Måske ændrer han ikke mening, og går fra dig/Jer. Hvordan ser dit netværk ud? Er der hjælp at hente?

Hvis du får abort, knækker du måske, som du skriver. Måske går det også udover Jeres forhold.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske