Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og i tvivl

Spørgsmål:

Hej

Jeg er 21 og min kæreste på 24 vi har snart været sammen i 2 år, og jeg har lige fundet ud af jeg er gravid, og dette er et uheld efter kondomen sprang og fortrydelses pillen ikke har virket. Han er fast besluttet på en abort, da han ikke er klar og ikke føler at vi ville kunne klare det økonomisk, da vi begge er på A-kasse for nu.

Jeg er i stor tvivl. På den ene måde kan jeg godt forstå ham, og på den anden føler jeg ikke jeg kan få mig selv til at gå igennem en abort, men ved hvis jeg ikke gør, er der stor mulighed for at jeg bliver alene mor hvilkede jeg ikke ønsker.

Hvad gør man når man er så uenige og forvirret.

Svar:

Hvor lyder det svært for jer med denne uenighed.

Du giver udtryk for at du er bange for at ødelægge jeres forhold ved ikke at vælge en abort, da du er bange for at blive alenemor. Samtidig skriver du at du føler ikke at du kan få dig selv til at gå igennem en abort.

Og det er begge forhold som helt forståeligt gør dig i tvivl.

Nogle kvinder får det rigtig svært efter en abort (omkring 10-15%). Det er især der hvor kvinden er blevet presset til en abort eller hvis hun har været i tvivl. Det kan være psykiske følger som sorg, vrede, skam, bebrejdelse m.m. Du kan læse lidt mere på vores hjemmeside om dette: Efter abort.

Nogle mænd er ikke klar på nuværende tidspunkt, og nogle kvinder kan derfor føle at manden vil forlade dem hvis hun vælger at få barnet. For nogle er det en chokreaktion, som der ikke gøres alvor af, men nogle vælger at gå. Både mænd og kvinder kan have brug for at vænne sig til tanken om et barn i familien.

Vil opfordre dig til at tænke situationerne godt igennem, og tale med din kæreste om dem. Det er en beslutning du/ I ikke kan lave om.
Overvej, hvordan du tror, du vil have det efter en abort? Og hvordan du tror, du vil have det med din kæreste?
Hvordan tror du, du vil have det, hvis du vælger at beholde barnet? Og hvordan vil I have det som par/forældre?
Tænk over, hvad du helst vil kunne leve med: abort, og måske fortsætte parforholdet. Beholde barn, måske uden, måske med din kæreste.

Vigtig at mærke efter hvad er vigtigt for dig, og hvilke værdier ønsker du at tage med dig ind i din beslutning. Uanset om du vælger barn eller abort er det primært dig, der skal leve med konsekvenserne af dit valg.

Hvis du vælger abort, som din kæreste ønsker, kan det måske koste dig psykisk. Og dermed også koste familien. Ved din kæreste mon det? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Hvis du beholder barnet, kan der blive konflikt med din kæreste omkring de økonomiske bekymringer han har – hvordan forestiller du dig denne konflikt? Har I erfaringer med at løse svære situationer sammen? Måske kan han bedre overskue situationen om noget tid, når overraskelsen/chokket har lagt sig. En graviditet er lang og meget kan nå at falde på plads, praktisk og mentalt. Måske bliver det ikke så svært som han frygter. I kan tale om, hvad han mest frygter, og hvordan I kan løse det.

Hvem kan du/I tale med om Jeres overvejelser? Kender I nogle som har været i samme situation som jer? Har I nogle gode nære venner I kan tale fortroligt med.

Du er også velkommen til at ringe på Abortlinien på tlf. 48 39 48 48 og dele din situation med en rådgiver. Der er åbent hver aften fra kl. 19 – 22 (dog ikke lørdag).

Håber det bedste for jer.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, abortlinieleder