Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid

Spørgsmål:

Min kæreste og jeg har kendt hinanden i 5 måneder. Jeg er 20 og han er 27. Han har i forvejen et sæt tvillinger på halv andet år, moderen til disse børn var 19 da hun blev gravid.

Jeg er selv meget imod abort da jeg tidligere har fået en, som jeg fik det meget dårligt over. Jeg tager ikke nogen former for prævention, og jeg gjorde det meget klar overfor ham helt fra start, at jeg ikke ønskede jeg skulle beskytte mig grundet hormoner. Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil have børn, også i en tidlig alder.

Vi har eget hus, 2 biler og tjener mere en jævnaldrene så alt dette vil ikke være noget problem. Han fortæller tit at han gerne vil have børn med mig, og han ville ønske han havde mødt mig før og fået børn med mig og ikke den anden. Men samme tid siger han også, at hvis jeg bliver gravid inden 2025 vil han gerne jeg får en abort.

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal stille op, da det fra min side virkelig er og kan blive et ønskebarn. men jeg vil heller ikke skuffe ham eller gøre ham ked af det eller lign, eller at hans familie og omgangskreds skal dømme mig hvis jeg beholder barnet. Han lever meget i, at han ikke vil kendes for den der gør de unge gravide, selvom jeg prøver at forklar, at alt hvad andre siger og mener ikke skal have betydning for os.

Svar:

Hej

Hvor længe har du vidst, at du er gravid? Har du talt med din kæreste om det?

Jeres forhold er ungt, men I virker seriøse ift, at I allerede har eget hus. Du har været tydelig omkring prævention. Han har været tydelig omkring, at han ønsker abort, hvis du bliver gravid før 2025. -Hvad tænker du om det? Ved han, at du er meget imod abort? Og har haft det meget dårligt efter tidl. abort?

Du er blevet gravid ca 7 mdr. før han var “klar”. Du ønsker ikke, at han bliver skuffet eller ked af det, men han er voksen, og ved, at sex kan føre til graviditet, og med stor sandsynlighed, når man ikke bruger prævention.

Hvad vil der ske, hvis du står fast ved, at du ikke ønsker abort, men ønsker at beholde barnet?

Håber det bedste for dig og Jer.

Du er velkommen til at skrive igen eller ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske