Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Meget i tvivl om abort

Spørgsmål:

Jeg er gravid, og har været ved lægen for at få en tid til abort. Tog på sygehuset til tjek + snak men aflyste efterfølgende tiden, fordi vi var i tvivl. Nu er er ved at være sidste udkald og er kommet i tvivl igen. Er en uge fra at være i 12. uge.

Skal jeg til lægen en gang til for at kunne få en ny tid? Skal jeg have lavet en ultralydsscanning først eller kan jeg mon ringe og få en tid direkte på sygehuset? Har været lidt bange for, om jeg kunne udsætter det, fordi jeg går og tror at jeg måske ikke kan få en tid i denne corona-tid.

Min kæreste og jeg har snakket det virkelig meget igennem, men vi er begge helt splittede. Midt over. Hilsen den usikre.

ps: blev uplanlagt gravid.

Svar:

Hej
Du er uplanlagt gravid, og både du og din kæreste er meget i tvivl. Det er godt, I taler meget sammen og at I reagerede på tvivlen og aflyste aborten, når I ikke var helt sikre. Abort er en stor ”ting”, der ikke kan gøres om, og mange fortryder.

Hvis du beslutter dig for abort, kan du ringe til sygehuset.

Hvad er det mon, Jeres tvivl handler om? Hvad fik dig til at få tid til abort? Hvad fik dig til at aflyse?
Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort? Læs evt i Abortliniens brevkasse om andres erfaringer med abort.
Overvej, hvad du helst vil leve med: barn eller abort? Overvej, hvordan dine livsværdier kan hjælpe dig i den svære beslutning.

Og husk, at en graviditet er lang, meget kan nå at falde på plads både praktisk og mentalt. Og mange børn var ikke planlagte, men blev lige så ønskede og elskede som de planlagte.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om dine overvejelser.

Håber det bedste for dig og Jer.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske