Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Spontan abort igen?

Spørgsmål:

Hej. Jeg er gravid i uge 8. Jeg har været igennem én fødsel for 11 år siden, fik kort efter 2 provokerede aborter. Jeg har de sidste 2 år, så prøvet at blive gravid. Det et endt med 3 spontane aborte i hnv. Uge 9-6-7 og nu 8.

Jeg er begyndt at plet bløde meget lidt (som i første spontane) og har meget få smerter. Jeg kan mærke det er den gale vej. Men hverken lægevagt, egen læge eller ambulatoriet vil scanne mig. Hvilket jeg blevet MANGE gange i de sidste tre.

Jeg ligger bare her hjemme og er helt ude af den. Skal jeg virkelig bare vente til jeg får meget ondt, feber eller stor blødning. Før de vil konstaterer det er en spontan abort?

Svar:

Hej

Det er en svær situation for dig, klart at du er nervøs. Det er trist med dine aborter. På nuværende tidspunkt har du måske aborteret spontant igen, måske og forhåbentlig, er det gået i sig selv.

eg kan ikke svare på, hvorfor scanningsmuligheden er anderledes nu end tidligere, måske fordi det ikke vurderes akut (fordi man ikke vil kunne gøre noget, hvis en spontan abort er i gang).

Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske