Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid og bange for kommunen

Spørgsmål:

Hej Jeg står i den situation at jeg er 30 år. Lige opdaget at jeg er gravid. Jeg er mor til 4 skønne unger i forvejen. Hvor 3 af dem er frivilligt anbragt pga deres diagnoser. En med adhd og en med autisme i så høj en grad af de er behandlings krævende. Men har en hjemme. Som har været anbragt i et lille års tid. Som blev anbragt grunden en bekymring fra kommunen og svært turbulent forhold.

Min mand og jeg er nu et andet sted i vores liv og har det rigtigt godt sammen. Og der er ingen ting at sætte på vores fælles barn. Vi er nu bange for at hvis vi beholder det barn, jeg venter, at så vil de fjerne det barn, vi allerede har hjemme. Men tanken om abort kan jeg slet ikke holde ud.

Svar:

Hej
Du er mor til 4, hvoraf et barn bor hjemme, og du er gravid. Du og din mand er bekymrede for, om kommunen vil fjerne Jeres barn, hvis du ikke får abort. Kommunen må ikke true med at fjerne Jeres barn og dermed presse dig til abort. Hvis du ønsker at beholde barnet, skal de støtte dig i det. Hvis I oplever Jer pressede til abort, kan I klage over dette.

Det lyder til, at du og din mand har ok samarbejde med kommunen, i og med at de 3 børn med diagnoser er frivilligt anbragt, og at det 4. barn er kommet hjem til Jer igen. Jeg vil opfordre Jer til fortsat at samarbejde med kommunen omkring Jeres børns tarv. Hvis der ikke er grund til bekymring for Jeres børns trivsel, skal de selvfølgelig være hos Jer. Og hvis I og/eller kommunen vurderer, at I har brug for hjælp i Jeres familie, vil jeg opfordre Jer til sammen at undersøge, hvilken hjælp det kunne være.

Når du har fået nr. 5, kan du og din mand jo overveje, om I ønsker flere børn eller en af Jer skal steriliseres.

Håber det bedste for Jer alle.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske