Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid med efternøler, min mand er gået i baglås

Spørgsmål:

Hej, Jeg er 38 år, bor sammen med min kæreste og hans to børn, 13 og 16 år. Vi har dem 14-14, så de er en stor del af familien. Vi har været sammen i snart 3 år.

Nu er jeg så mod al forventning blevet gravid, trods p-piller. Vi har talt om børn i starten af forholdet, hvor han sagde at han godt kunne overtales til at få en efternøler! Men nej, han er gået helt i baglås. Han hader alt det bøvl og besvær der er med ex’en og han siger at han har mistet troen på forhold med små børn. Og at det vil ændre ALT hvis han skal “tá en tur mere” som han siger.

Forstår ham jo godt, 42 år og lige ved at opfylde en masse drømme som han ikke har kunnet indfri tidligere pga pigerne. Men hvad med mig? Hvad med min drøm? Vil jeg hade ham for evigt hvis jeg får den abort? Er det nok for mig med min drømmemand og hans to guldklumper? Vi har det simpelthen så godt sammen, og jeg elsker ham ubetinget. Men kan jeg det hvis jeg får en abort?

Tanker fra en desperat og ulykkelig kvinde.

Svar:

Hej
Du er uventet gravid og din kæreste er gået helt i baglås ved tanken om en efternøler. Du er desperat og ulykkelig, for hvad med dig? Hvad var din drøm? Hvad tænker du om abort? Du overvejer, om abort vil kunne få dig til at hade din kæreste. Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort?

De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Sværest er det for dem, der blev pressede eller var i tvivl. Og ja, nogle forhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Hvordan tror du, du vil have det med din kæreste, hvis du får abort pga pres fra ham? Overvej begge, om I vil udsætte dig og Jeres forhold for den risiko. Måske tænker din kæreste, at uplanlagt graviditet “klares” med en abort, at abort spoler tiden tilbage. Foreslå evt din kæreste at læse i brevkassen om andre kvinders erfaringer med abort.

Du elsker din kæreste og I har et godt forhold. Det er gode forudsætninger for at tage imod et barn sammen. Han har dårlige erfaringer med forhold med små børn, men at det ikke gik med hans eks, er jo ikke det samme som, at det ikke går med dig. Han har forhåbentlig gjort sig nogle brugbare erfaringer, der kan gøre det anderledes denne gang. Et barn vil ændre alt, mener han. Og ja, selvfølgelig vil meget ændre sig. Meget vil formentlig ændre sig positivt. I har overvejet en efternøler. Hvorfor skulle hans nr. 3 blive “mindre guldklump” end de to store?

Din drømmemand er gået i panik pga uplanlagt graviditet. Det sker for mange mænd. Men en graviditet er lang og meget kan falde på plads mentalt og praktisk. Han har en udsøgt mulighed for at vise dig andre sider af sig selv, fx at han er ansvarlig og stabil i denne –for jer begge- uventede situation.

Håber det bedste for dig og Jer.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske