Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid: Min mand blev ikke glad for nyheden

Spørgsmål:

Hej jeg er en 27 årige kvinde der er mor til en 2 årige pige, fandt ud af at jeg var gravid i går, og ifølge beregningerne burde jeg være i uge 4+2. Desværre blev min mand ikke glad for nyheden, og ville have mig til at få en abort, da vi har nogle problemer i forholdet. Selv vil jeg gerne beholde barnet, da jeg ikke kan leve med tanken om at få en abort, håber i kan vejlede mig og hjælpe mig, da jeg føler mig ked af det og frustreret.

Svar:

Hej
Hvor er det svært for dig. Du ønsker at beholde barnet, men pga problemer i Jeres forhold ønsker din mand abort. Har I talt om at få et barn mere på et tidspunkt? Har I talt om, at du kunne blive uplanlagt gravid? Det er lettere at tage imod en graviditet med glæde i en god og let tid i et forhold. Din mand er måske bekymret for Jeres forhold, og har derfor svært ved at overskue et barn mere.

Hvordan plejer I at gøre, når I har udfordringer?

Hvordan vurderer du Jeres problemer? Hvad plejer I at gøre, når I har udfordringer i Jeres forhold? Har I fået hjælp? Var det en mulighed for Jer at få hjælp til Jeres problemer? Da du skrev til brevkassen, havde I lige konstateret graviditeten. Uventet graviditet, særligt i en svær tid, kan være chokerende, særligt for mænd. Har noget ændret sig siden? Kan I tale om, hvad I hver især tænker om abort?

De fleste får det svært efter en abort

Tal med din mand om, hvad der kunne gøre det lettere for ham at overskue at beholde barnet. Mange mænd forestiller sig, at en abort spoler tiden tilbage til før graviditeten, men de fleste kvinder får det psykisk svært efter abort i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Overvej begge, om I vil udsætte dig, Jeres familie og Jeres forhold for den risiko. Hvordan tror du, du vil have det, hvis du får en abort? Hvordan tror du, du vil have det med din mand, hvis du får en abort pga ham? Læs evt begge i brevkassen om andres erfaringer med abort. Overvej, at få hjælp til at Jeres problemer. Undersøg evt PREP, som er et godt kommunikationsforløb til par.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske