Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Frygter at kæresten ikke vil have barnet

Spørgsmål:

Kære Brevkasse. Jeg er 35 år,har 3 børn, tvillinger på 5 år og storebror på 8 år. Trods en fortrydelsespille er jeg gravid. Og jeg aner ikke hvilket ben jeg skal stå på.

Ønsker et barn mere

Min kæreste gennem 6 år og far til pigerne, har hele tiden meldt ud at han ikke ønsker flere børn og har endda på et tidspunkt bedt mig blive steriliseret. Det nægtede jeg, da jeg ønsker et barn mere. Efter to kejsersnit har jeg kun en chance for at få et barn mere, da man ikke vil åbne arret op mere end 3 gange pga. Meget arvæv. Jeg er 5+3 uger henne pt.

Hvad gør jeg, hvis han nægter?

Jeg har ikke sagt noget til min kæreste endnu, da vi skal på ferie med ungerne i morgen. Jeg vil ikke ødelægge ferien for dem. Men hvad pokker gør jeg lige, hvis han nægter at få et barn mere? Sidste gang gik han i panik og ville først ikke have noget med pigerne at gøre, men han vendte rundt. Er bare ikke sikker på han gør det denne gang… og kan jeg klare en graviditet alene med 3 børn?

Pyha jeg syntes det er svært. Den eneste som ved noget er min bedste veninde, og hun støtter mig uanset hvad. Årrhh tusinde tanker flyver gennnem mit hovedet.

Svar:

Hej
Du er uplanlagt gravid og bange for, at din kæreste vil nægte at få et barn mere. Det er en urimelig svær situation for dig. Du har faktisk ønsket dig et barn mere, og derfor har du modsat dig at blive steriliseret. Har din kæreste overvejet, at han kunne være blevet steriliseret? I har jo begge vidst, at mulighed for graviditet var tilstede, uanset prævention.

Kan I bruge jeres erfaringer fra sidst?

Din kæreste gik i panik, da du blev gravid med tvillingerne, men han vendte rundt. At en mand går i panik ved uplanlagt graviditet, sker jævnligt. Din kæreste vendte dog rundt. Gjorde han det under graviditeten eller efter fødslen? Mon han og du kan bruge Jeres erfaringer fra sidste graviditet til at overskue situationen? Tror du, han vil gå fra sin familie, fordi du vælger at være ansvarlig overfor Jeres lille nye på vej? Hvad tror du kunne hjælpe ham til at “vende rundt”? Han har jo kendt til dit ønske om et barn mere, det er vel et godt tidspunkt nu i fht din alder og tvillingernes. Hvis din kæreste igen går i panik, prøv at undersøge sammen med ham, hvad der afskrækker ham ved en baby?

Hvad tænker du om abort?

Hvad tænker du om abort? Hvad tænker han om abort? Prøv sammen at læse om psykiske reaktioner efter abort, både for dig (og dermed for hele familien) og for parforholdet. Læs evt i brevkassen om andres reaktioner på abort. Overvej begge, om I vil udsætte dig og Jeres familie for den risiko. Godt, du har en god veninde at tale med og som vil støtte dig.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske