Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men ved ikke hvem, der er far

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 18 år, der har et problem. jeg har for et par dage siden taget en graviditets test der viste positiv. da jeg tog en ny i dag var den også positiv. Jeg er typen der rigtig gerne vil have børn – men jeg har det også på den måde, at mine børn skal have en far.

Jeg har for nylig haft sex med en del.. og derfor er jeg også sikker på jeg skal have en abort. mit spørgsmål er om jeg har pligt til at kontakte alle 3 fyre og fortælle dem, jeg vil have en abort? eller om det er fuldstændig mit eget valg. Jeg ved godt, at hvis jeg vil have barnet, har de krav på at vide det.

Svar:

Hej! Ja, det er meget problematisk, at du har ubeskyttet sex endda med flere fyre. Det er uansvarligt både af dig og fyrene, overfor jer selv og overfor det lille nye liv. Du vil rigtig gerne have børn og nu er du gravid, selvom det ikke er planlagt, bør du nøje overveje, hvad du skal gøre. At du ikke ved, hvem der er far, er vel ikke ensbetydende med, at du skal vælge abort? En abort er en stor ting, som for mange kvinder bliver en tung livsbaggage. Hvad tænker du om abort?

Efter fødslen kan der tages en faderskabstest

Nej, du har ikke pligt til “noget” overfor fyrene, selvom det ville være meget naturligt og rimeligt at fortælle dem, om frugten af jeres møde. Måske ved du, hvornår du havde ægløsning og kan regne dig frem til, hvem der med størst sandsynlighed er faderen.

Hvis du beholder barnet, skal du oplyse hvem faderen er eller om han er ukendt. I sidste tilfælde betaler det offentlige børnebidraget. Hvis ikke du og “faderen” er enige om, at han er far, kan der efter fødslen tages en faderskabstest.

Du kan læse om abort på Abortliniens hjemmeside.
Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske