Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men skal begynde på uddannelse

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 18år som har en dreng på 20mdr. Jeg står i det dilemma at jeg er gravid igen. Jeg er dog kun 7uger henne. Jeg er sammen med barnets far.

Men problemet ligger i at jeg skal begynde på uddannelse her til oktober. Det vil sige at når jeg er i gang med min uddannelse, skal jeg lige pludselig til at have barsel.

Jeg er bange for, at jeg ikke får gennemført min uddannelse, hvis jeg skal på barsel. Det var det samme problem sidste, da jeg ventede mit første barn.

Jeg ved ikke, om jeg skal beholde barnet eller få en abort?

Svar:

Hej! Ja, det er et dilemma. Hvad siger din kæreste? Hvordan ser jeres netværk ud? Hvad tænker du om abort?

Du lyder til at være målrettet og have stort ønske om uddannelse, selvom du er ung og var meget ung, da du fik din søn. En barsel midt i et uddannelsesforløb kan godt lade sig gøre, tal evt med studievejlederen. Og overvej, hvad der kunne hjælpe jer til at få jeres lille familie til at fungere, også med to små børn.

Brug tid på at finde ud af, hvad du vil

En abort er en stor ting og sjældent en løsning på en svær situation. Mange kvinder får det psykisk svært efter en abort og mange fortryder.

Brug tid til at finde ud af, hvad du inderst inde gerne vil. Det er dit valg og dig, der skal leve med det.
Du er velkommen til at skrive igen og til at ringe til Abortlinien 48394848.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske