Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Graviditet efter spontan abort

Spørgsmål:

Jeg oplevede en SA i 7.uge, desværre. Mit HCG lå efterfølgende på 3200, og faldt kun til 3000 (i torsdags) på en uge. I torsdags kunne lægen kan se at der stadig er ‘noget’ derinde, ikke et foster, men nok nogle ‘rester’. Det lader til at det går lidt langsomt med at udskille det hele.

Mit spørgsmål er og jeg kan få ægløsning, selvom jeg stadig har HCG i blodet? Altså kan jeg i teorien blive gravid, selvom jeg stadig har HCG i blodet. Jeg kan læse mig til, at jeg ikke kan tage en ægløsningstest, da HCG vil gøre den positiv. Det er meget rart at vide hvilke forholdsregler man har i sådan en situation.. om man skal ‘passe på’ hvis man ikke vil være gravid igen eller om man kan prøve igen, selv om man har HCG i blodet, hvis man gerne vil være gravid igen :-)

Svar:

Hej
Det er trist med din spontane abort og naturligt, at du er utålmodig efter at blive gravid igen.
Man anbefaler at vente med at prøve at opnå ny graviditet til efter første menstruation. Bla for at give kroppen (fx livmoderslimhinden) og hormonerne ro til at stabilisere sig igen. Formentlig får du ikke ægløsning før nogle uger efter dit HCG er ude af kroppen.
Håber du snart bliver gravid igen og at alt må gå komplikationsfrit.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske