Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Indkaldt til forberedende samtale, men i tvivl

Spørgsmål:

Jeg er blevet uplanlagte gravid med min kæreste. Jeg fandt ud af det onsdag eftermiddag. Min kæreste var på ferie, så vi havde kun mulighed for at snakke om det over telefonen.

Min første tanke var at jeg skulle have en abort, da jeg overhovedet ikke blev glad over at se den positive test. Derfor ringede jeg torsdag morgen til lægen. Lægen havde en tid med det samme, så jeg skyndte mig derned og fik lavet en henvisning til abort. Jeg nåede slet ikke, at få tænkt ordentlig over situationen inden.

Min kæreste er nu kommet hjem fra ferie og vi har haft mulighed for at snakke ordentligt om det. Vi er i tvivl om hvad der er det rigtige for os. Vi har været sammen i mange år, og ved vi vil have børn, vi havde bare ikke lige forestillet os, at det skulle være nu.

Jeg har modtaget en indkaldelse til en forberedende undersøgelse. Men kan vi godt tage til den når vi ikke er sikre på om vi vil have en abort?

Med venlig hilsen S

Svar:

Hej

Hvor er det godt, at du og I vil tage Jer tid til at overveje Jeres situation. Og mærkeligt, at din læge ikke opfordrede dig til at overveje situationen grundigt sammen med din kæreste, før han/hun henviser til abort. Mange kvinder/par har taget en uovervejet beslutning om abort og har derefter fortrudt.

Og ja, selvom du kommer til forundersøgelse har du ikke ”bundet” dig til abort. På intet tidspunkt før aborten er du ”bundet”. Selvfølgelig ikke. Det er dit barn, det handler om. Selv hvis du havde fået tid til abort, kunne du ombestemme dig, indtil indgrebet. Men tag Jer tid til at tale og lytte til hinanden, måske er der ingen grund til forundersøgelse.

I har været sammen i mange år og ved, I gerne vil have børn. Men nu er Jeres første barn så på vej, før I havde tænkt det. Hvornår havde I tænkt Jer at få børn? Overvej, hvilken forskel det vil gøre, at barnet kommer ”før tid”? Overvej, hvad I tænker om abort?

Mange kvinder får det psykisk svært efter abort, og det kommer bag på mange af dem. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Overvej, hvordan du tror, du vil have det efter en abort? Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du beslutter at tage imod barnet?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Håber, det bedste for dig og Jer.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske

Relateret læsning: I tvivl om abort, hvad skal jeg gøre?