Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Efter min abort

Spørgsmål:

Hej, jeg er en 15 årig pige som gik hen og blev gravid. Lad mig fortælle lidt om min situation, jeg bor hos min mor som har nogen psykiske problemer. Jeg har desværre også fået arvet nogen af dem. Udover hende bor jeg med hendes mand og mine 4 søskende. Min far og jeg har ikke snakket ordentligt i omkring 6 år, hvor vi nu er begyndt at snakke igen for 2 måneder siden.

Min boligsituation er ret ustabil. Min økonomiske tilstand er ikke lige super, og jeg døjer også ret meget med nogen psykiske problemer.

Jeg fandt ud af at jeg var gravid da jeg var omkring 7 uger henne. (Jeg vidste godt hvem faren var men havde ikke lyst til at informere ham om det, da vores relation var meget usund, og vi ikke havde noget med hinanden at gøre længere). Jeg gik så til lægen, og vi aftalte, at jeg ville have en medicinsk abort. Min mor var ikke super støttende i noget af det. Hun skrev bare under på jeg kunne få det gjort.

Da jeg så skulle have aborten var det egentlig ikke så nemt som jeg havde forestillet mig i mit hoved. Det blev gjort af en mand, og det var en helt vild ubehagelig oplevelse, som jeg stadig bære med mig nu. Jeg kom hjem og faldt i søvn vågnede en time senere i mit eget blod med helt ulideligt ondt i maven Jeg blødte virkelig meget i ca 4-5 dage, hvorefter blødningen blev mindre og blev til agtigt brunt udflåd. Det stoppede først efter 2 uger. Efter det var alt ting egentlig fint. Jeg tænkte at det var noget jeg kunne ligge lidt bag mig og så leve videre i mit liv.

1,5 måned efter aborten fik jeg min menstruation hvor jeg blødte meget mere end normalt. Men jeg fik at vide, at det er ret normalt efter en abort. Så jeg tænkte ikke mere over det. Nu de sidste 2 uger har jeg haft brunt udflåd og helt vildt ondt i maven. Min læge siger, at det nok er normalt, og det bare er min menstruation der ikke er som den plejer, men at den nok skal blive normal igen. Jeg tror helt ærligt ikke at det er min menstruation, der er unormal lige pt. Jeg tror måske ikke alt er kommet ud efter aborten. Men jeg er ikke sikker. Hvad skal jeg gøre? Er det normalt?

Svar:

Allerførst hvor er det godt du skriver, og får sat ord på hvordan du har det, det er et skridt på vejen til at få det bedre.

Det er en voldsom oplevelse du har med dig. Det er vigtigt at du får snakket med nogen om din oplevelse, så du ikke går alene med den. Måske har du brug for at tale med en professionel. Hvem har du ellers omkring dig, som du kan snakke med. Har du nogle i dit netværk som du kan tale med.

I forhold til det rent fysiske, vil jeg anbefale dig at tale med din egen læge igen. Fortælle egen læge om hvordan du har det, og hvilke tanker du gør dig. Du vil også kunne snakke med din læge om hvordan du har det psykisk. Det vil også være egen læge, som kan lave en henvisning til evt. at tale med en psykolog, hvilket jeg vil anbefale dig.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848 og tale med en rådgiver om din situation. Der er åbent hver aften (undtagen lørdag) fra kl. 19-22.

Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Marianne Jørgensen, Abortlinieleder