Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, må forlade manden, skal jeg få abort?

Spørgsmål:

Jer er så ked og trist over det hold, jeg er havnet i..!! Jeg fandt ud af jeg var gravid for et par uger siden. Jeg er nu 8 uger henne… Jeg er mor til 2 børn allerede. Mit store barn er svært handicappet og har meget brug for hjælp hele tiden.. Så det at vælge, at få dette barn, var fra starten en svær beslutning.

Nu er det endt sådan at min mand er blevet rigtig grim over for mig.. Er meget alene! Ved jeg ikke kan blive i forholdet… Men kan ikke klare et barn mere alene… Det ville gå så meget udover alle mine børn: William min store dreng har virkelig brug for mig hele tiden.

Har været hos min læge i sidste uge og fået lavet vandrepapirne. Hvad vil hun ikke tænke nu når jeg kommer få at få det fjernet?????? Men har ikke andet valg…
Hilsen moren på 32 år

Svar:

Hej. Det er let at forstå, at du er bange, ked af det og trist.
Det lyder meget hårdt med din handicappede søn. Og det er trist, det du skriver om din mand. –Er det noget nyt, at I har det svært? Du overvejer, om du kan blive i forholdet. Ved din mand, at du har det sådan? Får I nogen hjælp til jeres problemer?

Som jeg læser din mail, så er du blevet uplanlagt gravid. Og det var en svær beslutning for dig at vælge at få dit barn. Hvad fik dig til at tage den beslutning? Hvad synes din mand? Hvad har ændret sig, siden du tog beslutningen? –Din mand?
Nu tænker du, at du ikke har andet valg end at få dit barn fjernet. Hvad tænker du om abort? Hvordan tror du, du vil have det efter en abort?

Hvad kunne få dig til at overskue et barn?

Selvfølgelig er det uoverskueligt, hvis du skal være alenemor med 3 børn, hvoraf den ene er meget handicappet og har brug for meget hjælp. Alligevel skal du være meget sikker på hvad du vil, før du vælger abort. Selvom abort ofte ser ud som en løsning på en svær situation, så oplever mange kvinder at en abort skaber svære problemer. De fleste kvinder får det psykisk svært efter en abort, mange fortryder deres abort. For nogle bliver aborten en tung livsbagagge.

Overvej, om du vil udsætte dig selv og dine børn for den risiko. Overvej alternative muligheder? Hvad kunne hjælpe dig til at overskue at beholde dit barn? Abortlinien kunne evt skaffe dig en støttefamilie eller støtteperson. Er bortadoption en mulighed?
Har du nogen i dit netværk, du kan tale med om dette?

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk eller ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.
Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske