Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men kæresten er ikke klar

Spørgsmål:

Jeg står i den situation at jeg er blevet gravid (ikke planlagt). Dog er jeg selv glad for omstændighederne, men min kæreste mener ikke han er klar og ønsker derfor ikke barnet..

Jeg har nævnt at jeg gerne vil beholde barnet og derefter har vi enlig ikke snakket særlig meget om det siden og jeg føler mig meget svigtet..

De sidste par dage har vores forhold virkelig gået ned ad bakke og vi har stort set slet ikke snakket sammen. Han vil heller ikke rigtig se på mig og undgår mig.

Problemet er, at vi kun har kendt hinanden et lille års tid, boet sammen 1/2 og han gerne vil lære mig at kende. Nu har han sagt, at hvem ved, om det skal være os for altid?

Jeg er 24 og han er 29.

Svar:

Hej
Hvor er det svært for dig. Du er uventet gravid, det er både du og din kæreste ansvarlige for. Du er glad for graviditeten og vil gerne beholde barnet, men din kæreste ønsker ikke barnet. Det er klart, at du føler dig svigtet. På et så stort tidspunkt i dit liv, kan du ikke dele glæden med barnets far. Han undgår dig.

Din kæreste reagerer som mange fyre ved en uventet graviditet, han føler sig “ikke klar”. Hvad skal der mon til, før han føler sig klar? Han har en moden alder til at blive far. Nej, I har ikke kendt hinanden så længe, men I bor sammen og I har sex. Tal med ham om, at dette er et unikt tidspunkt for ham til at vise sig som mand, tage ansvar overfor sin kvinde og det barn han er medansvarlig for undfangelsen af.

En graviditet er lang tid, meget kan falde på plads

Hvad er det han frygter? En graviditet er lang, meget kan falde på plads praktisk og mentalt. I kan prioritere Jeres forhold fx med et PREP-kursus og være godt klædt på til at blive familie. Hvad tænker du om abort? Hvad tænker han om abort? Læs evt sammen om abort og fosterudvikling på Abortliniens hjemmeside. Hvordan tror du, du vil have det efter en evt abort?

De fleste kvinder får det psykisk svært efter abort, typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort. Kender I andre par, der har barn? Kan I tale med nogle? Måske din kæreste kunne få afkræftet nogle af sine forestillinger. Er I begyndt at tale sammen igen? Har du før oplevet at han lukkede helt af, når noget blev svært? Tror han, du får en abort, hvis han lægger dig på is?

Hvordan er dine muligheder, hvis du bliver alenemor? Hvordan ser dit netværk ud? Vær sikker på, hvad du gør, før du før en evt abort. Det kan ikke gøres om, mange fortryder deres abort og betaler en høj pris.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og du kan ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske