Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid men ikke to om lykken

Spørgsmål:

Hej abortlinjen.dk
Jeg skriver fordi at jeg virkelig har brug for hjælp!!! Jeg er 25 år og bor i en lille lejlighed sammen med min kæreste på 31. Vi har været kærester i 3-4 år. Han har et fuldtidsjob, og jeg er studerende et par år endnu. I weekenden skulle jeg have haft min menstruation, men den udeblev. I tirsdags tog jeg to graviditetstests og begge var positive. Jeg er gravid!

Et chok

Først fik jeg et chok, men samtidig jublede det stadig indeni mig. Da jeg fortalte det til min kæreste blev han stille. Jeg tænkte han nok lige skulle tænke det igennem. Senere på dagen tog vi snakken. Han ønsker ikke barnet og synes det skal fjernes hurtigst muligt. Han vil gerne have børn med mig, men han synes det passer bedre om 1-2 år!

Jeg er SÅ frustreret og ked af det. Jeg elsker min kæreste og jeg elsker tanken om, at et lille væsen, som vi har lavet sammen er i min mave. Jeg ved vi kan klare det, men han holder fast i sin mening: “det passer ikke med et barn nu”.

Har før fået abort

Det skal tilføjes, at jeg for 5 år siden fik en abort fordi jeg dengang blev gravid med en “tilfældig”, og ønskede hverken barn eller kontakt med ham. Den oplevelse var hård at komme igennem, men det føltes alligevel rigtig. Denne her gang føles abort ikke rigtig? :( Jeg håber I kan hjælpe mit humør og tanke…

Vh A

PS. Ja jeg er en klovn til p-piller ;)

Svar:

Hej
Du er gravid, det var et chok for dig, men du oplever også “jublen” indeni dig. Din kæreste ønsker abort, fordi et barn passer bedre om 1-2 år. Du har tidligere fået abort, og det var en hård oplevelse for dig. Du elsker din kæreste og du elsker tanken om det lille nye liv indeni dig. Det er svært for dig.

Overvej, hvorfor abort ikke føles rigtig –? Overvej, hvordan du tror, du vil have det, hvis du valgte abort? Overvej, hvordan du tror, du vil have det med din kæreste, hvis du vælger abort pga pres fra ham?

Hvad tænker din kæreste om abort?

Din kæreste reagerer med chok, ligesom dig. Som mange fyre tænker ham tilsyneladende, at en uventet graviditet kan “klares” med en abort. Hvad tænker han om abort? Mange forestiller sig, at abort spoler tiden tilbage til før graviditeten. Men abort er alvorligt, det handler om et lille ufødt barn (vis ham evt billeder af fosterudvikling på Abortliniens hjemmeside), bla derfor reagerer de fleste kvinder psykisk efter abort. Typiske reaktioner er sorg, savn, skyld, tomhed og vrede, hvis man blev presset. Sværest for dem, der var i tvivl eller blev presset.

Nogle parforhold kan ikke holde til et barn, mange forhold kan ikke holde til en abort, særligt hvis parret ikke var enige. Bla fordi han ikke kan forstå, at hun bliver ved med at være så ked af det i så lang tid. Og fordi hun oplever stor vrede overfor ham, der pressede hende imod hendes ønske. Overvej, at abort kan koste dig både det lille nye liv og Jeres forhold.

Hvad er det, der skræmmer ham?

Jeg vil opfordre dig til at lytte til din kæreste. Hvad er det, der skræmmer ham så meget ved et lille barn? Kan du afhælpe nogle af hans forestillinger? Hvilken forskel gør det, om barnet kommet nu eller om 1-2 år? (Faktisk kommer barnet jo først om knap 1 år). Mange fyre bliver ikke klar, før beslutningen om at beholde barnet er taget eller før de kan se maven og mærke barnet. Hvad tænker han om, hvad en abort kan betyde for dig? Og Jeres forhold? Læs evt i brevkassen om andres erfaringer med abort.

Måske din kæreste (og du) kan tale med et andet par, der uventet blev gravide og fik barn. Du ved, I kan klare det. –Du lyder stærk midt i din frustration! Sig til din kæreste, at du ved, I kan klare det. At du stoler på ham. Han har ligenu en unik mulighed for at tage ansvar og være mand overfor sin kvinde, og det lille nye liv.

Lyt til dig selv

Jeg vil opfordre dig til at lytte til dig selv, det er dig, der er gravid, det er dit valg og primært dig, der skal leve med din beslutning, uanset hvad du vælger. Hvad vil du helst leve med? Overvej dine livsværdier, kan de hjælpe dig i dette valg?

Håber det bedste for dig og Jer. Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien og du kan ringe til Abortlinien 48394848

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske