Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Hvordan hjælpe min kæreste, hvis spontan abort?

Spørgsmål:

Kære brevkasse.
Min kæreste og jeg fandt ud af hun var gravid den 24.12. Hvilken julegave. (hun er ca. 6 -7 uger henne)
I går havde hun så nogle kraftige smerter i maven, og blev indlagt til undersøgelse. Lægerne er ikke helt sikker på om alt er som det skal være eller om hun er ved at aborterer. Der skal derfor tages nogle flere blodprøver.
Hvordan kan jeg hjælpe hende med at komme over det, hvis det er en abort? Hun er meget nervøs over at skulle miste barnet. Jeg prøver at sige til hende at det nok skal gå, men det virker ikke altid som om det trænger ind.
Har I nogle gode råd?
Mange tak.

Svar:

Hej
Det er trist for Jer, hvis din kæreste har aborteret. Det er godt, du er klar til at hjælpe din kæreste. Det vigtigste du kan gøre, er at lytte til hende og tage imod hendes sorg over tabet (hvis hun har aborteret). Hun skal opleve, at hendes tanker og følelser tages alvorligt, og ikke bare “forklares”, at “det var nok det bedste og du bliver nok gravid igen”. –Den erkendelse kommer hun formentlig selv til på et tidspunkt. Evt kan hun læse om spontan abort på Abortliniens hjemmeside eller andre steder. Evt læse i brevkassen om andres erfrainger med spontan abort, for det er en erfaring, hun deler med mange andre kvinder.
håber det bedste for Jer begge.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske