Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Gravid, men hvorfor vil manden ikke?

Spørgsmål:

Hej, jeg er en pige på snart 25 år, har i mange år snakket om at blive gravid, da jeg også arbejde med børneudstyr, kan man godt blive helt skør oppe i hovedet :-).

Men vi ventede bare på det rette tidspunkt, skal komme. Jeg har en kæreste som jeg har været sammen med i 10 år nu, og der sker ikke rigtig andet. Vi bor i lejet hus, da huset ikke lige er der, vi er ikke forlovet, fordi han mener han venter på det rette øjeblik.

Men nu er jeg endelig blevet gravid.!!! Det skal siges, at det ikke var med vilje. Jeg har været væk fra min kæreste pga skole ophold. Hvor jeg glemte mine p-piller i en uge. Ups. Men nu er jeg gravid i snart 7 uge. Jeg ønsker dette så højt.

Manden vil ikke have det

Men manden …. vil ikke have det, han ønsker en abort, fordi det ikke er tidspunktet. Jeg skal til fagprøve i marts mdr. & kan godt se det. Men det er det her, jeg ønsker. Jeg skal nok komme til den fagprøve igen & den kan godt skubbes tættere på, så jeg kan tage den tidligere. Nå men så er der huset. Vi har ikke fundet vores hus endnu. Så der er ikke pladsen, mener han… ( vi har et helt gæsteværelse?)

Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Hjælp.. synes du jeg skulle tage den abort.. ? Altså tror han gerne han vil have børn. Fordi når jeg snakker om hvad der sker i uge 7. Kan jeg se han bliver glad. Men hvorfor vil han så ikke?

Svar:

Hej
Du er uventet gravid, men ønsker “dette så højt”. –Din kæreste ønsker abort, fordi det ikke er det rette tidspunkt, bla pga hus og din uddannelse. –Disse ting er ikke en hindring for dig i at tage imod Jeres barn. Hold fast ved det du ønsker. Overvej, hvad du tænker om abort? Og hvad tænker din kæreste om abort? Det lyder til, at du har fortalt ham om fosterudvikling, og at det gør ham glad. –Bliv ved med det. Kig evt begge på Abortliniens hjemmeside om fosterudvikling.

En graviditet er lang tid

Hvorfor vil han ikke? Tja, for mange mænd bliver det ikke lige “det rette tidspunkt”. Han er nok i en slags chok. Men nu er Jeres barn på vej og mon ikke din kæreste bliver klar i løbet af graviditeten, når det hele bliver mere virkeligt for ham, –din mave vokser, han kan mærke baby sparke og I kan sammen læse om, al den udvikling der sker.

Læs evt også om abort, fx i brevkassen. Abort er en alvorlig “ting”. Det handler jo om det lille ufødte barn, som I læser om. Og hvordan mon du vil have det efter en abort, som du egentlig ikke ønskede? De fleste kvinder får det psykisk svært i kortere eller længere tid og af forskellig sværhedsgrad efter abort. Det kommer bag på mange og mange fortryder aborten. Overvej begge, om I vil udsætte dig og Jeres forhold for det.

Du er velkommen til at skrive igen til post@abortlinien.dk og at ringe til Abortlinien 48394848
Håber det bedste for dig.

Venlig hilsen Trine Holst Nielsen, sygeplejerske