Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Abort eller ødelagt samarbejde?

Spørgsmål:

Kære brevkasse.

Jeg står i en umulig situation, føler jeg. Min kæreste og far til vores barn på 2 er netop gået fra mig – en beslutning der er fuldstændig klokkeklar. Vi bor imidlertid under samme tag pt. og der er ro på herhjemme, og vi er enige om, at vi nu og i fremtiden ønsker et godt samarbejde for vores barns skyld.

I nogle dage hvor min eks gik med til alligevel at give parforholdet en chance (hvilket nu endegyldigt er udelukket) havde vi ubeskyttet sex, og jeg tror nu, at jeg er gravid. Det er stadig tidligt, men jeg kender fornemmelsen i kroppen og har taget en meget svag positiv test.

Min eks ønsker på ingen måde et barn mere, det vil i hans øjne være helt forfærdeligt. Det gør jeg derimod, og jeg føler mig derfor vildt splittet. Uanset hvad føler jeg, at jeg træffer en beslutning, jeg har svært ved at leve med. Enten skal jeg vælge at få en abort, hvilket jeg selv ville have det forfærdeligt med, da jeg ikke føler, jeg kan vælge et barn fra. Eller også skal jeg tvinge min eks til at få et barn, som han ikke ønsker og samtidig sætte vores gode samarbejde på spil og formentligt give barn nr. 2 svære ods for at få en ligeså god relation til sin far som vores første barn, fordi det vokser op uden ham i hjemmet.

Jeg håber få nogle indspark fra jer, der kan hjælpe mig mod at træffe et valg.

Svar:

Kære

Du skriver du står i en situation, hvor du er i tvivl, om du skal lytte til din egen fornemmelse og beholde det barn du måske venter, og så risikere jeres gode samarbejde. Eller om du skal lytte til din eks. kærestes ønske om at du får en abort, og så bevare det gode samarbejde i har på nuværende tidspunkt.

Allerførst er det vigtigt, at få af- eller bekræftet om du er gravid, eller om det bare er en fornemmelse.

Det er vigtigt ikke at tage for hurtig en beslutning, da det er et valg du skal leve med. Hvilke livsværdier er vigtige for dig, og hvordan kan de hjælpe dig i din beslutning? Hvad ønsker du at leve med baby eller abort.

Hvad er dine tanker om abort? Du skriver, du vil selv have det forfærdeligt med det – at vælge et barn fra. Mange kvinder, som har følt sig presset til abort, får det psykisk dårligt efterfølgende.

Det er vigtigt også at snakke sammen, du og din eks. Hvilke forventninger har I til hinanden og jeres fremtidige samarbejde. Kender han dine tanker og følelser omkring det barn, du venter nu og det valg du står overfor? Hvad er hans tanker omkring det kommende barn og de valg du står i. En graviditet er lang og tiden kan måske bruges til planlægning, så det gode samarbejde kan fortsætte.

Nogle parforholds samarbejde kan godt holde til, at der kommer yderligere et barn mere. Nogle parforholds gode samarbejde kan blive brudt af det eller af andre årsager.

Du kan måske læse i vores brevkasse, om andre der har været i samme situation som dig.
Du er også velkommen til at ringe på Abortlinien 48 39 48 48, hvor du kan tale med en rådgiver om din situation. Der er åbent hver aften (dog ikke lørdag) fra kl. 19 – 22.

Håber det bedste for dig.
Med venlig hilsen
Marianne Jørgensen, Abortlinieleder

Relateret læsning: Føler mig presset til abort